Moskisvet.com
Elon Musk

Tehnologija

Twitterja ni več, sporoča Elon Musk

E.R.
28. 05. 2024 04.00
0

To je storil z objavo.

Aprila 2022 je Elon Musk napovedal prevzem Twitterja, pol leta kasneje pa zaključil kar 44 milijard dolarjev (40,52 milijarde evrov) vreden prevzem. Ko je pridobil popolno lastništvo in nadzor nad podjetjem, se je takoj lotil večjih sprememb in začel s prehodom iz družbenega omrežja Twitter na platformo za vse X. Zanimivo je, kako je Elon Musk že leta 1999 zagnal podjetje na domeni X.com, ki se je sčasoma združilo s PayPalom. Pred sedmimi leti je Musk znova pridobil lastništvo nad to domeno, tako da jo je kupil od PayPala, a do nedavnega nihče ni vedel, zakaj jo je kupil in kakšne načrte ima z X-com. Po prevzemu Twitterja, torej napovedi preimenovanja tega družbenega omrežja v X, se zdi ta odločitev jasnejša.

Ali se Elon Musk drogira?
Preberi še
Ali se Elon Musk drogira?

Kot smo že večkrat pisali, so Muskov prevzem podjetja spremljale številne spremembe, ki mnogim niso bile všeč, med njimi tudi odpuščanje več tisoč zaposlenih. Od takrat je družbeno omrežje izgubilo nekaj uporabnikov, njegova tržna vrednost pa se je močno znižala. 

Kljub temu pa ima Musk dolgoročne načrte za platformo X. Doseči želi, da bi bila to aplikacija za vse – poleg klasičnega socialnega omrežja naj bi X po njegovi viziji postal komunikacijska aplikacija, prek katere se bomo lahko pogovarjali z drugimi ljudmi, ki pa bi moral nadomestiti tudi naše denarnice.

Ali je Elon Musk res obiskal Slovenijo?
Preberi še
Ali je Elon Musk res obiskal Slovenijo?

Kljub spremembi imena je zanimivo, da je platforma X še vedno uporabljala domeno twitter.com. Ko so se uporabniki prijavili in objavljali v tem omrežju, so to storili na domeni twitter.com in ne X.com. Od lanskega avgusta je Muskovo podjetje začelo spreminjati svojo domeno in preklapljati s Twitterja na X. Ta prehod je po Muskovih besedah zdaj končan. "Vsi večji sistemi so zdaj na X.com," je objavil na svojem družbenem omrežju. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poudariti je treba, da je nekaj objav še vedno mogoče prikazati na twitter.com, a gre za majhno število objav, rezultati pa so odvisni od nekaterih pogojev, na primer od tega, ali so uporabniki prijavljeni v platformo X.

Kot so komentirali pri The Independentu, je s to Muskovo objavo Twitter kot internetna stran zdaj popolnoma mrtev.

Na VOYO si lahko kadarkoli ogledate dokumentarec Zgodba Elona Muska (The Elon Musk Show), ki se osredotoča na ključne trenutke v Muskovi karieri, od tehnoloških zagonskih podjetij do dogodkov, ki so mu omogočili, da je postal najbogatejši človek na svetu. Na voljo pa vam je tudi serija Svet socialnih omrežij (Niall Ferguson's Networld), ki raziskuje nastanek in razvoj družbenih omrežij ter njihov vpliv na naša življenja. 

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: zimo.dnevnik.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479