Moskisvet.com
Mark Zuckerberg

Tehnologija

Facebook prek kamere? Ne, hvala

U.K.
09. 10. 2018 11.00
0

Pri spletnem velikanu so predstavili kamero, s katero bomo lahko brez tipkanja kramljali z našimi prijatelji in morebitnimi tujci. In skoraj ves svet se strinja, da je to zelo slaba ideja. 

Pri Facebooku so predstavili kamero, ki so jo poimenovali Portal. To je prvi hardverski izdelek, ki so ga predstavili pri družbenem omrežju. Pravzaprav gre za kamero, ki jo boste postavili na mizo in imeli videopogovore s prijatelji. V osnovi nič novega. Aktivirali jo boste lahko z glasovnim ukazom Hello Portal in nato ukazali, da vas poveže z nekom s Facebooka. Naprava bo avtomatično izostrila sliko, ko se bo uporabnik ali uporabnica premikala po stanovanju ali hiši. Naprava bo na voljo v dveh velikostih – 25 in 38 cm. 

Portal
Portal FOTO: YouTube

Kritike
Če se na prvi pogled sliši, da gre za prikupno in uporabno napravo, so se oglasili kritiki po vsem svetu. Eden je zapisal, da ne pozna človeka pri zdravi pameti, ki bi kupil to napravo. Razlog za to je, da je Facebook sredi vrste škandalov o posredovanju podatkov, vdorov v njihove sisteme in zasebnosti na splošno. Čeprav pri Facebooku zagotavljajo, da je zasebnost prva skrb pri tej napravi, jim nihče ne verjame. Nobenega dvoma ni pri večini uporabnikov družbenega omrežja, da bo Facebook prek kamere brez težav vohunil za vami in, kar je morda še slabše, videe posredoval oglaševalcem in še komu. Ne pozabimo na fotografijo, kako Zuckerberg pokrije kamero na svojem računalniku, ker se boji, da bi mu vdrli vanjo. Pri Facebooku so predvsem poudarili, da naprava nima obrazne prepoznave, a vemo, da ima Facebook pod nadzorom zelo močne programe za obrazno prepoznavanje. 
Prav gotovo bo najpomembnejše vprašanje, ali bodo uporabniki vendarle dovolj zaupali Facebooku, da bodo kupili kamere, a vsaj za zdaj nič ne kaže na to. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470