Moskisvet.com
Smrt Paula Walkerja - 3

Svet na Kanalu A

Kruta nesreča zvezdnika, ki zdaj 'pomaga' zaslužiti?

N.J.
21. 04. 2015 10.59
10

Film Hitri in drzni 7 ruši vse mogoče rekorde. V ZDA že tri vikende zaporedoma ostaja prvi na lestvici najbolj gledanih, v zgodovino pa se je film vpisal kot film, ki je v svetovnem pogledu najhitreje dosegel milijardo dolarjev zaslužka s prodajo vstopnic.

Paul Walker in Vin Diesel
Paul Walker in Vin Diesel FOTO: Karantanija Cinemas

V svetovnem merilu je film zaslužil 384 milijonov dolarjev že v prvem vikendu in se v zgodovino zapisal z najboljšim otvoritvenim vikendom med filmi, ki ne sodijo v superherojski žanr. Med vsemi filmi je pristal na zavidljivem četrtem mestu; najvišje je film Harry Potter (483,2 milijona dolarjev), Half-Blood Prince je drugi s 394,4 milijona dolarjev zaslužka v prvem vikendu, na tretjem mestu je Avengers Assemble (392,5 milijona). Do začetka tega tedna so s prodajo vstopnic v žep pospravili 1,153 milijarde dolarjev. Prejšnji film, Hitri in drzni 6, je dosegel skupno 789 milijonov dolarjev, tako da ga je 7. del že prekosil. Universal naj bi sicer načrtoval posneti še tri dele.

Paul Walker
Paul Walker FOTO: Karantanija Cinemas
Tudi pri nas se je film po gledanosti uvrstil visoko, in sicer tik za težko pričakovano senzacijo Petdeset odtenkov sive. Hitre in drzne 7, prežete z akcijo, humorjem in tenkočutnih slovesom od preminulega Paula Walkerja, poleg izjemnega obiska zaznamujejo tudi visoke ocene filmskih kritikov, čeprav številni gledalci pravijo, da so pričakovali več. Eden glavnih razlogov za tako izjemno gledanost filma je med drugim tudi ta, da je to zadnji film Paula Walkerja, igralca, ki se je leta 2013 tragično ponesrečil prav zaradi tega, ker je drvel 'hitro in drzno'.

V zadnjem delu kar trije Walkerji

Pri Universal Studios so film v celoti pravzaprav posneli, ko je bil Paul Walker še živ. Ob njegovi nesreči sta bila za ekipo že dva meseca intenzivnih snemanj. Čeprav so bile glavne akcije že posnete, so morali nekaj prizorov posneti še enkrat, pri tem pa naleteli na težavo – kako to storiti, če je igralec preminil. Dogovorili so se, da za te scene 'vskočita' Paulova brata Caleb in Cody ter zapolnita vrzeli, da so lahko film oblikovali v zaključeno celoto in ga poslali v kinematografe.

Smrt Paula Walkerja - 3
Smrt Paula Walkerja - 3 FOTO: Reuters
Med občinstvom ogromno žensk

Čeprav veljajo hitri avtomobili bolj za moško tematiko, si filme Hitri in drzni rade ogledajo tudi ženske. Ne, razlog za to niso avtomobili (vsaj večinoma), pač pa igralska zasedba. Postavneži Vin Diesel, Dwayne 'The Rock' Johnson, Jason Statham ... so pomemben razlog, da je v dvoranah veliko ženskih hormonov. Med ženskami pa je za pravega 'mačota' veljal tudi Paul Walker. 40-letnik je imel menda kar nekaj zahtev in pravil, ki so se jih morale držati njegove izbranke. Maja 2011 je v intervjuju dejal, da ga pri ženskah najbolj privlači smisel za humor. "Če gre na zmenku kaj narobe, je to edini način, kako tragedijo spremeniti v smeh." Na ženskah pa ni maral videti kosmatih škornjev in nizkih kavbojk, ki razkrivajo 'zidarski dekolte'. "Preklinjanje je okej, če dekle tu pa tam izusti kakšno grdo besedo. Definitivno pa je grdo izražanje izjemno odbijajoče." Pri dekletih pa je sovražil tudi pomanjkanje spontanosti. "Če želi dekle načrtovati vsako podrobnost, to pomeni, da ni v njej nobenega smisla za avanture in spontanosti. Saj razumem, da potrebuje čas, da se pripravi, a ... eno uro? Še posebej zjutraj, če se zbudim in si želim ven na zajtrk ..." Takšne so bile torej njegove zahteve. Katere so jim (do določene mere) ustrezale?
- Denise Richards (1993)
- Rebecca McBrain (1998–1999)
- Christina Milian (1999–2001)
- Jaime King (2000–2001)
- Jessica Alba (2003)
- Amanda Paige (2004–2005)
- Jasmine Pilchard-Gosnell (2006–2013)

Letos končno sporočili, kaj je bilo usodno

Tistega usodnega dne ni umrl le Paul Walker, temveč tudi njegov prijatelj Roger Rodas.

Bratje Walker
Bratje Walker FOTO: Facebook

Rodasova žena je nekaj mesecev po nesreči vložila celo tožbo proti nemškemu proizvajalcu avtomobilov, saj je bila prepričana, da je ta kriv za smrt njenega moža. Rodas in Walker naj bi takrat zapustila dobrodelni dogodek v avtomobilu Porsche GT, ki se je po nekaj sto metrih pokvaril. Zaletela sta se v drevo in v nesreči oba izgubila življenje. Rodas naj bi nadzor nad vozilom izgubil zaradi okvare na desni gumi na zadnjem delu, zaradi česar je vozilo odneslo na levo stran. Kristin Rodas trdi, da njen mož v času nesreče ni bil pod vplivom prepovedanih substanc in ni vozil prehitro, kot se je sprva govorilo. A podjetje je udarilo nazaj in zanikalo obtožbe, rekoč, da bi se nesreči lahko izognila. V začetku meseca so v uradni izjavi za javnost zapisali: ''Smrt Rogerja Rodasa in vse ostale poškodbe in škoda so bili rezultat Rodasove napake.'' Podjetje je zanikalo vse obtožbe malomarnosti, odgovornost za izdelek in smrt ter zahteva, da se tožba v celoti ovrže.

Paul Walker - 2
Paul Walker - 2 FOTO: Twitter
Nesreča v kateri je umrl Paul Walker
Nesreča v kateri je umrl Paul Walker FOTO:

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492