Moskisvet.com
Podaljšal si je penis

Osvoji lepotno operacijo

Manj na glavi, več v hlačah!

N.J.
14. 02. 2013 15.00
18

Čeprav so mnogi prepričani, da so plešasti moški v boju za ženske v zaostanku za njihovimi grivastimi tekmeci, to ni res. Plešasti moški so namreč v dvojni prednosti!

Čeprav so mnogi prepričani, da je plešavost v boju za ženske minus, ni tako. Ne samo da nekatere ženske bolj privlačijo plešasti moški, ti imajo v povprečju tudi večje premoženje in višjo spolno slo. Plešavost je običajno namreč posledica večjih količin testosterona v organizmu, ki v razvoju dečkov vpliva na velikost penisa.
Kaj o plešavosti meni znani Slovenec? Kaj drugi? Kdaj k zdravniku? Več o plešavosti, njenih vzrokih, zdravljenju in tem, kako lahko preprečite izpadanje las, si oglejte v priloženem prispevku, ki ga je pripravila ekipa oddaje SVET NA KANALU A!

Obstaja pa še ena dobra novica za plešaste moške – izpadanje las je velikokrat mogoče upočasniti, preprečiti ali spodbuditi njihovo rast las.

Plešavost prizadene približno 30 odstotkov 30-letnikov in kar polovico 50-letnikov. Nekateri začnejo izgubljati lase že v zgodnjih najstniških letih, večinoma pa se lasje začnejo redčiti v 20. in 30. letih življenja. Tanjšanje las je lahko že prvi znak plešavosti, sledijo pa mu izpadanje in širjenje področja brez las.

Kaj povzroča plešavost?

Moško plešavost strokovnjaki povezujejo z določenim genom, ki ga moški podeduje. Ponavadi se začnejo lasje redčiti in izpadati na področju senc in na vrhu glave, do tega pa pride zaradi prekomerne občutljivosti lasnih mešičkov na delovanje hormona DHT (dihidrotestosterona), ki ga telo proizvaja iz običajnega testosterona. Zaradi DHT se mešički tanjšajo, z njimi pa tudi lasje, vse dokler las ne izpade.

Poleg tega, da so nekaterim ženskam plešasti moški bolj všeč, saj delujejo bolj možato, ne pozabite: manj las pomeni več testosterona, večji penis in višji libido!
Poleg tega, da so nekaterim ženskam plešasti moški bolj všeč, saj delujejo bolj možato, ne pozabite: manj las pomeni več testosterona, večji penis in višji libido! FOTO: iStockphoto

Seveda pa za plešavost niso krivi vedno geni in hormoni. Izgubo las namreč lahko povzročijo tudi pomanjkanje železa v krvi, slabo delovanje ščitnice, glivično vnetje lasišča, nekatera predpisana zdravila, stres in trihotilomanija, motnja, pri kateri si prizadeta oseba puli lase.

Preprečite, upočasnite, povrnite

Plešavost je mogoče preprečiti, vendar pa je pri tem vse odvisno od vzroka. V določeni meri lahko izgubo las upočasnite s pravilno prehrano. Poskrbite, da boste telo oskrbovali z železom, uživajte veliko omega-3 maščobnih kislin in vitamina D, ne pozabite pa tudi na vitamine B – predvsem biotin, folate, B2 in B12. Poleg tega skrbite za osebno higieno, da se vam na lasišču ne bo pojavilo glivično vnetje, uporabljajte čim manj lasnih preparatov ter redno telovadite, saj gibanje zmanjšuje stres in pospešuje prekrvavitev telesa – tudi lasišča.

Kakor koli že pa obstajajo tudi številne oblike zdravljenja, ki preverjeno upočasnjujejo izgubo las ali pa jih celo povrnejo.

Lasulje, vsadki. Te oblike zdravljenja so najbolj direktne, lahko pa se namesto za katero od teh opcij enostavno odločite, da se po glavi pobrijete in tako zakrijete vašo plešavost.

Naravni pripravki. Pripravki, ki vsebujejo cink, magnezij, železo, vitamin E in druge hranilne snovi, lahko pomagajo. Kateri izdelek boste izbrali, je odvisno od vas, seveda pa se o njegovi kvaliteti in učinkovitosti pozanimajte pri zdravniku ali farmacevtu.

Minoksidil. Dobite ga lahko v obliki losjona, ki ga je nato treba vtirati v lasišče. Kupite ga lahko v 2% ali 5% koncentraciji. Slednji losjon je seveda učinkovitejši, ne deluje pa pri vseh moških. Kljub temu naj bi minoksidlil upočasnjeval izpadanje las in pri nekaterih spodbudil celo njihovo ponovno rast. Da začne losjon resnično delovati, traja vsaj štiri mesece, njegova slabost pa je, da preneha učinkovati, ko boste prekinili z njegovo uporabo.

Finasterid (Propecia). Gre za oralno obliko zdravljenja, ki deluje tako, da preprečuje komunikacijo med testosteronom in DHT, posledično pa se lasje ne tanjšajo in tudi ne izpadajo. Učinek je viden šele po nekaj mesecih jemanja propecie, da bodo lasje začeli ponovno rasti, pa lahko traja tudi do dve leti. Deluje pri večini moških, ne prav vseh, zdravilo pa je mogoče kupiti zgolj v lekarni.

Kirurške tehnike. Tehnika presajanja dlak so vsako leto bolj dovršene. Če so včasih presajali poraščene predele kože iz drugih delov telesa na glavo, danes lasne mešičke običajno presajajo iz zadnjega dela glave, in sicer tako, da odstranijo tanek del lasišča in mešičke ter jih presadijo na področje pleše.

Podaljšal si je penis
Podaljšal si je penis FOTO:

Kdaj k zdravniku?

Čeprav je plešavost pri moških pogost pojav, je dobro izključiti kakršno koli bolezen kot vzrok zanjo. Zdravnika naj obiščejo predvsem tisti, pri katerih se plešavost pojavi nenadoma, je drugačna od običajne, torej lasje izpadajo v obliki lis in ne običajnega vzorca, ter tisti, ki poleg plešavosti izkušajo tudi kakšne druge simptome, na primer prekomerno utrujenost. Zdravnik bo pregledal, če gre morda za kakšno kožno bolezen, ki prizadene lasišče, ali glivično okužbo, morda vam bo pregledal kri ali opravil test delovanja ščitnice.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376