Moskisvet.com
parfum

Stil

Kateri vonj je pravi?

U.K.
01. 08. 2012 08.11
0

Izbira dišave za moškega je lahko precej kompliciran postopek, še posebej, če oseba s tem nima izkušenj.

Že med posameznimi dišavami obstajajo precejšnje razlike. Obstajajo parfumi, kolonjske vodice, vodice po britju in tako naprej in vsaka 'kategorija' ima posebne lastnosti, ki jih je dobro poznati.

Ženske imajo rade, če je moški vonj nekaj skrivnostnega!
Ženske imajo rade, če je moški vonj nekaj skrivnostnega! FOTO:

Vodica po britju
Vodice po britju navadno vsebujejo nekje med 1 do 3 odstotke parfumskega olja, vse ostalo pa je v glavnem alkohol. Nizka koncentracija parfuma v vodici je idealna za moške, ki ne želijo, da bi bil vonj po parfumu premočan.

Parfum
Parfum FOTO: iStockphoto

Eau de Cologne
Prava kolonjska vodica ima 2 do 5 odstotkov parfumskega olja. Imajo nekoliko blažji, bolj poletni vonj, ki traja le malo dlje kot vodica po britju. Primerne so za bolj vroča podnebja, saj nimajo tako močnega vonja, ki bi bil v vročini pretiran. Veliko znamk uporablja izraz eau de toilette, v resnici pa gre za eau de cologne.

Eau de Toilette
Vsebuje 4 do 8 odstotkov parfumskega olja in je precej vzdržljiva. Večina izdelkov za moške spada v to kategorijo.

Eau de Parfum
V to kategorijo spadajo dišave, ki so primerne za bolj izkušene uporabnike, ki želijo, da jih vonj parfuma identificira. Vsebujejo od 8 do 15 odstotkov parfumskega olja in lahko trajajo več kot en dan. Navadno to pomeni tudi višjo ceno.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376