Moskisvet.com
Zakaj je to kolo vredno 20.000 evrov? - 1

Stil

Zakaj je to kolo vredno 20.000 evrov?

M.J.
07. 05. 2012 08.56
2

Lamborghini aventador vse od svoje predstavitve dalje žanje prodajne uspehe, za redke petičneže pa je na voljo tudi v 'posebnih izvedbah', kot so J aural assault, boeing 787 edition in OMAS. Lamborghini pa je tako navdušil tudi proizvajalca cestnih koles BMC, tako da so se ta odločil izdelati posebno serijo cestnih koles.

Omejena serija koles z imenom 'Automobili lamborghini BMC impec edition' bo odeta v enak odtenek oranžne barve kot aventador. Pri zasnovni koles se je proizvajalec zgledoval po obliki omenjenega vozila, za izdelavo pa so uporabili le najboljše materiale. Serija koles bo omejena na 30 primerkov, za vsakega izmed njih pa bo potrebno odšteti malo manj kot 20.000 evrov.

Podobnost z lamborghinijevim aventadorjem je zgolj 'naključna'.
Podobnost z lamborghinijevim aventadorjem je zgolj 'naključna'. FOTO: Arhiv proizvajalca
Omenjena serija kolesa je odlični pokazatelj, kako močan vpliv ima aventadorjev dizajn tudi na druge proizvajalce po svetu. Poleg uporabe enakega odtenka oranžne in črne barve so pri BMC-ju poskušali posnemati obliko lamborghinijevega aventadorja. V črno so pobarvali del okvirja in obroče, ki so obenem tudi izdelani iz karbonskih vlaken. Tehnološkega presežka je bil deležen tudi prestavni mehanizem, saj so na kolo namestili Shimanov elektronski prestavni sistem Dura-Ace Di2. Ta prav tako spominja na izjemni prestavni mehanizem aventadorja.
Na kolo so namestili Shimanov elektronski prestavni sistem Dura-Ace Di2.
Na kolo so namestili Shimanov elektronski prestavni sistem Dura-Ace Di2. FOTO: Arhiv proizvajalca

Ostali opaznejši elementi na kolesu so logotip podjetja, ročno izdelan usnjen sedež in ročice ter airbrush poslikava na sedežni opori. Žalostna novica za vse ljubitelje omenjene znamke pa je, da bo serija omejena na zgolj 30 primerkov. Kolesa bodo na voljo ekskluzivno v trgovinah BMC in Lamborghinijevih prodajalnah.

Oglejte si tudi Lamborghinija, ki si ga zagotovo ne morate privoščiti! 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414