Moskisvet.com
Vulture Industries

Stil

Umazani dihurčki v Kino Šiška

U.K.
07. 02. 2012 15.53
0

V petek 3. februarja se je zgodila še ena metalska poslastica, a tokrat pozornost ni bila usmerjena le na glasbene skupine.

Koncert sta namreč organizirala Črt in Matej, ki ju ljubitelji težkometalnih zvokov poznajo pod skupnim imenom Dirty Skunks. Razlog pa je bil praznovanje desete obletnice, kar je res izjemen dosežek. Le malo organizatorjev metalskih koncertov preživi eno, kaj šele deset let.

Vulture Industries
Vulture Industries FOTO: Katjuša Bricman

In potrebno je priznati, da sta fanta pripeljala nekaj res izjemnih skupin v Slovenijo. Naj jih naštejemo le nekaj: Hatebreed, Cult of Luna, Vulture Industries, Cephalic Carnage, Benediction, Agnostic Front, Strung Out, Nargaroth, Napalm Death, Cynic in tako naprej, da ne štejemo koncertov domačih bendov (vseh skupaj je bilo preko 300).

In prav slednje je pripeljalo do razvoja slovenske metal scene, ki po kvaliteti ne zaostaja po tujini. Seveda pa ne smemo govoriti samo o metalski sceni, saj sta Dirty Skunks dejavna tudi v rocku, hardcoru in punku.

V petek so v čast desetletnici nastopili Vulture industries, Trula koalicija, Sweet sorrow, Backstage, in Dead dildo drome. In zbrala se je vsa Slovenska metalska smetana, če se malce pošalimo, a je izraz pravzaprav kar na mestu. Kot prvo, koncert je bil brezplačen in zdi se, da so metalci iz vse Slovenije prišli počastiti neutrudna Dirty Skunksa.

Večer se je začel z dokumentarnim filmom, ki ga je pripravil GoreJanez, nato pa so se nanizali bendi, ki v nobenem primeru niso razočarali.

Lahko si samo želimo, da bosta Črt in Matej še vztrajala, saj bi slovenska kulturna scena izgubila ogromno, če bosta kdaj primorana odnehati. Vendar jima energije še ne bo zmanjkalo tako kmalu in pravzaprav se zdi, da ju lahko uniči le namerna sabotaža. A očitno za Dirty Skunks ni počitka, saj že pripravljata nove koncerte, med drugimi tudi fenomenalno death eksplozijo na Metelkovi, kjer bodo 26. februarja 2012 nastopili Krisiun (Bra), Malevolent Creation (USA), Vital Remains (USA), Karnak (Ita) in Hatesower (Ita).

Oglejte si še dokumentarec o Dirty Skunks!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 403