Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Stil

Srhljivi izleti po svetovnih mestih

U.K.
10. 06. 2011 14.32
0

Določene kraje so zaznamovali srhljivi in okrutni dogodki iz preteklosti. In mnogi med njimi so postali zaradi tega popularni in del lokalne turistične ponudbe.

Jack the Ripper, London, Anglija
Umori Jacka the Ripperja še danes burijo duhove. In obiskovalci se lahko s pomočjo Richarda Jonesa, ki vodi izlete po Whitechappelu, v duhu vrnejo v leto 1888, ko je med prostitutkami moril ta zloglasni morilec. Richard velja za enega najboljših strokovnjakov o tem morilcu na svetu.

Zapor Con Son, Vietnam
Zapor so v Vietnamu zgradili Francozi leta 1861 in vanje zapirali politične zapornike ter zapornice. Leta 1954 so Francozi zapor predali takratni južni vietnamski vladi. Tudi pod južno vietnamsko oblastjo so v zapor zapirali politične ujetnike in ga uporabljali vse do leta 1975. Ujetnike in ujetnice so pogosto mučili do smrti in ogled zapora da vpogled v brutalnosti, ki so se v njem dogajale.

Black Dahlia Crime Bus Tour, Los Angeles, ZDA
Leta 1947 so našli truplo Elizabeth Short, ki so jo mediji poimenovali Črna Dalija. 22-letnica je bila mučena in umorjena, nato pa je morilec njeno truplo prerezal na pol. Umor nesrečne Elizabeth še danes velja za enega najbolj skrivnostnih nerešenih umorov v Los Angelesu. Izlet z avtobusom odpelje popotnike po različnih delih mesta, ki so tako ali drugače povezani z umorom.

Kri, pištole in valentinovo, Chicago, ZDA
Pot pelje popotnika po kriminalnih poteh zloglasnega Ala Capona in nekaterih drugih morilcev v Chicagu. Tako si lahko popotnik ogleda prizorišče valentinovega pokola, ko je leta 1929 Al Capone s svojo ekipo umoril svojega nasprotnika Bugsa Morana.

Muzej genocida, Phnom Penh, Kambodža
Tuol Sleng je ime šole, ki so jo med letoma 1975 in 1979 spremenili v klavnico za ljudi. Takrat je namreč na oblast v Kambodži prišel Pol Pot (Saloth Sar) s svojimi rdečimi Kmeri. V tej šoli naj bi ubili kar 17.000 političnih zapornic in zapornikov.

Po sledeh mafijskih umorov, Sicilija, Italija
Oglede po raznih krajih, kjer so se zgodili mafijski umori in strelski obračuni, organizirajo protimafijske organizacije, kot je Libera. Ogled vključuje prenočitev v eni od bivših rezidenc mafijskega šefa, ki so ga spremenili v motel.

Po poteh Charlesa Mansona, Los Angeles, ZDA
V letu 1969 so Manson in njegovi privrženci zagrešili sedem grozljivih umorov. Ena od žrtev je bila Sharon Tate, noseča žena režiserja Romana Polanskega. Ogled pelje popotnika po sledeh morilske skupine in razlaga o ozadju morilcev ter žrtev.

Muzej Auschwitz-Birkenau, Poljska
Mreža koncentracijskih taborišč Auschwitz je bila prizorišče genocida, v katerem so med letoma 1942 in 45 umorili 1,3 milijona ljudi. Auschwitz je verjetno najhujše zločinsko prizorišče v zgodovini človeštva in grozljiv spomenik, kaj lahko naredi slepo sovraštvo.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376