Moskisvet.com
rokovanje

Stil

S takšno govorico telesa boš karizmatičen

L.P.
25. 04. 2018 08.12
0

Govorica telesa pove več kot tisoč besed. Drža, izraz na obrazu, geste z rokami, s temi stvarmi komuniciramo in dajemo informacije drugim ljudem. Večina moških misli, da karizmatičnost pomeni reči prave besede ženski, šefu ali stranki, toda pri tem pozabijo na pomembnost neverbalne komunikacije. Ta je velikokrat ključnega pomena.

rokovanje
rokovanje FOTO: iStock

Pripravi se

Pravilno uporabljanje govorice telesa je proces, ki traja dlje časa. Če te skrbi, kako izgledajo tvoje hlače ali frizura, boš deloval nelagodno ali neprijazno. Primerna oblačila in pričeska ti bodo dali samozavest, ki jo boš preslikal v prostor, kamor boš vstopil, tako kot to stori George Clooney.

George Clooney
George Clooney FOTO: AP

Uporabi socialne stike

Če si kdaj gledal Billa Clintona v akciji, si videl učinkovito uporabo govorice telesa. Clinton stalno treplja ljudi po hrbtu in se navdušeno rokuje. Prenaša pozitivno energijo na druge. Nočeš biti preveč občutljiv moški, toda ne oklevaj, kdaj stresti komu roke ali nekoga potrepljati po hrbtu za dobro opravljeno delo.

Nasmeh

Nasmeh pove več o tebi kot kateri koli drug del tvojega telesa. Ko te vidijo nasmejanega, takoj vedo, da se počutiš udobno, sproščeno in se zabavaš. Oglej si Oscarja de la Hoya; velik boksar ima topel in nalezljiv nasmeh. Izgleda kot moški, s katerim se želiš družiti. Na kratko povedano, ima karizmo.

Stoj vzravnano

Vzravnana drža je še en pomemben element močne govorice telesa. Tipi, ki stojijo vzravnano, izgledajo kot zmagovalci. Recimo Michael Jordan. S karizmo je ustanovil svojo blagovno znamko, vredno miljardo evrov. Ne skrbi, ni ti treba biti visok več kot dva metra, da stojiš vzravnano. Le pazi, da imaš ramena nazaj in glavo pokonci.

michael jordan
michael jordan FOTO: Reuters

Telo naj bo odprto

Še en pomemben element karizme je ohranjanje odprtega telesa. V bistvu to pomeni, da med tabo in drugimi ljudmi ni predmetov. Na primer, ne stoj obrnjen proti drogu, ampak proč od njega. Daj ljudem priložnost, da pridejo in se srečajo s tabo. Ne imej prekrižanih rok; ne drži pijače pred prsmi. Te drže delujejo obrambno. Pomisli na nekoga, kot je Stephen Colbert. Vedno je aktiven in odprt – razen do zamisli drugih ljudi.

Ohrani stik z očmi

Izogibanje očesnemu kontaktu deluje, da si sramežljiv. Karizmatični moški so samozavestni in udobno vodijo pogovor. Zato poglej druge v oči, zlasti ženske; pogosto navedejo "oči" kot eno najbolj privlačnih moških značilnosti. Zakaj drugače bi Paul Newman s svojimi ledenimi modrimi očmi že toliko let štel za seksualni simbol?

Prilagodite oblačila, da nastavite ton

Ko gre za pošiljanje signalov prek svojega telesa, se lahko vsi naučimo nekaj lekcij od bivšega karizmatičnega ameriškega voditelja. Predsednik Barack Obama je imel dober stil. Znal je usklajevati oblačila za različne priložnosti. Ko je govoril na odru, je nosil obleko. Ko se je pogovarjal s svojimi volivci na sestanku mestne dvorane, je sprostil kravato in zavihal rokave. Za vsako priložnost je zgledal primerno oblečen – nikoli prelepo ali premalo elegantno, vedno ravno prav.

Uspešno telo

Če želiš biti bolj uspešen pri ženskah, v svoji karieri in na sploh v socialnih situacijah, začni upoštevati nasvete govorice telesa karizmatičnih moških.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497