Moskisvet.com
moški parfum

Stil

S čim imamo pravzaprav opravka?

Ma.K.
23. 08. 2016 08.48
0

Se tudi vi ne morete nehati spraševati, zakaj ženske na še tako kratko pot s seboj vzamejo trikrat preveč stvari? Delno je za to kriv presežek oblačil v njihovih omarah, delno pa tudi dejstvo, da smo moški precej bolj racionalna bitja. Tudi, kar zadeva dišave ...

Moški so tudi kar zadeva dišave bolj racionalni kot ženske.
Moški so tudi kar zadeva dišave bolj racionalni kot ženske. FOTO: Thinkstock
Ko se moški odpravi na pot, se v njegovi toaletni torbici običajno znajde zlasti gel za prhanje (po možnosti 'all in one', da prepotrebnega prostora ne zavzema še šampon), zobna pasta (čeprav si jo je lažje izposoditi pri ostalih udeležencih potovanja) in dezodorant, ki ga mimogrede vržeš v nakupovalno košarico. Pri kakšnih bolj sofisticiranih pripadnikih testosteronske rase je mogoče najti še kremo za britje in kak mililiter moške dišave in ravno tu se največkrat pojavi dilema – kaj pravzaprav je moški parfum? Losjoni za po britju? Kolonjska voda? Parfum? Vsega, kar diši, pač ne gre nanašati na telo, in da bomo vedeli, s čim pravzaprav imamo opravka, smo pripravili kratek pregled moških dišav.

Losjoni za po britju (aftershave)

Losjoni za po britju so natanko to, kar nakazuje njihovo ime – z njimi se trejo obrazna strnišča po opravljeni košnji. Losjoni po britju vsebujejo od enega do tri odstotke dišavnih olj in ogromno (pogojno užitnega) alkohola. So ena najbolj razširjenih moških 'dišavnic', vendar je njihov efekt zaradi majhne količine dišavnih olj zelo kratkoročen. V praksi se zadevščina izkaže za premočno takoj po uporabi in komaj zaznavno po kakšni uri.

moški parfum
moški parfum FOTO: Thinkstock
Kolonjska voda (Eau De Cologne)

Kolonjska voda ni vse, kar diši. Kolonjska voda je dišavnica, ki vsebuje od tri do pet odstotkov dišavnih olj. Ponavadi so lažjega poletnega vonja in vsebujejo malo alkohola. Primerne so zlasti za uporabo v poletnih mesecih, ko ne želite, da vas 'obletavajo' močne dišave.

Toaletna vodica (Eau De Toilette)

Med najbolj popularne moške dišave spada toaletna vodica. Vsebuje od štiri do osem odstotkov dišavnih olj in je veliko bolj obstojna kot losjoni in kolonjske vode.

Parfum (Eau De Parfum)

Parfumov večina običajnih pokončno hodečih xy-kromosomskih homosapiensov ne uporablja. Zaradi visoke vsebnosti dišavnih olj (8–15 %) je zadeva zelo obstojna in zelo izrazita, zato jo (ponavadi) uporabljajo le resnični ljubitelji dišav … preširoko uporabo pa regulira tudi visoka cena.

moški parfum
moški parfum FOTO: Thinkstock


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497