Moskisvet.com
Josh O'Connor

Stil

Ženske trenutno najbolj padajo na take moške

E.R.
10. 07. 2024 04.30
0

Na socialnih omrežjih se širi nov trend na področju moškega izgleda, imenovan čedni glodalec.

Na družbenih omrežjih in v medijih postaja med ženskami vse bolj priljubljen nenavaden trend, ki se marsikomu na prvo žogo zdi žaljiv, ampak to vsekakor ni njegov končni cilj, saj je le-ta doseči ravno nasprotno.

Internet zelo rad lepi etikete, zato smo se v preteklosti že soočali z zelo nenavadnimi "trendi", ko se je tema pritikala moške privlačnosti, zlasti pri slavnih predstavnikih.

Kako se znebiti prhljaja?
Preberi še
Kako se znebiti prhljaja?

Zdaj se je pojavil še en in se imenuje - "čeden glodalec" .
Sliši se zelo žaljivo, a moške, ki jih uporabniki družbenih omrežij uvrščajo v to kategorijo, zlasti ženske poveličujejo zaradi njihovega videza  in se jim posledično zdijo zelo privlačni.

Psihologija brade: vikingi in kozjebradci
Preberi še
Psihologija brade: vikingi in kozjebradci

Kdo je "čeden glodalec"?

Kot primere tovrstnih moških najpogosteje navajajo igralce Josha O'Connorja, Barryja Keoghana, Jeremyja Allena Whitea in Mikea Faista, ki imajo kar nekaj skupnih lastnosti, ko gre za videz: vitki so, a ne "schwarzeneggerjevsko" mišičasti; na splošno imajo "oglato" strukturo obraza, vdrte oči, štrleča ušesa, razmršene lase in bledo polt.

Takšne poteze na družbenih omrežjih povezujejo s pojavom glodavcev, zato omenjene zvezdnike pogosto primerjajo s podganami, miškami, hrčki in to izstopa kot njihova kvaliteta.

Še vedno zveni precej žaljivo, da bi ljudi označevali za podgane, a pop kultura je ta trend v veliki meri sprejela in ameriški Vogue je pred kratkim s fotografijo Mika Feista označil leto 2024 za "leto čedne podgane" in poudaril, da je "kolonija samcev glodalcev prevzela Hollywood" .

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Samci glodavcev niso umazani, agresivni škodljivci, ki se borijo za zavržen kos pice.  Samci glodavcev so lahko žilavi, s koničastimi nosovi in ozkimi čeljustmi, a premorejo tudi disneyjevsko mehkobo, nagajivost in očarljiv šarm. Nekateri imajo celo velika, igriva ušesa," piše avtorica Raven Smith .

Ne gre samo za telesne lastnosti. Sodeč po komentarjih na TikTok in X, vse skupaj spremlja neka osebnost: zvestoba in nežnost, za razliko od mačističnih tipov, ki so bili prej bolj cenjeni.

Najboljše kratke frizure za moške
Preberi še
Najboljše kratke frizure za moške

Kako je nastal trend "čednih glodalcev"?

Vse se je začelo po izidu filma"Challengers, v katerem igrata Josh O'Connor in Mike Faist, družbena omrežja pa so preplavile njune fotografije in komentarji, da O'Connor "izgleda kot miška, ki se ji je izpolnila želja, da bi nekega dne postal človek" " in da je Faist isti Stuart Little, "če bi bil ta moški ".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V naslednjih tednih so se podobne šale vrstile, nato pa je New York Times objavil članek z naslovom "Kdo je glodalec", ki je opozoril na priljubljenost igralcev, ki imajo nekatere skupne lastnosti, drugi znani ljudje pa so začeli pisati v podobno in s tovrstnimi novicami preplavili svetovne medije.


Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
To je trenutno najbolj zaželena moška frizura
Preberi še
To je trenutno najbolj zaželena moška frizura

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: glossy.espreso.co.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497