Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Stil

Replika vredna kar 14,33 milijona €

J.P.
08. 11. 2012 08.32
0

V Indiji bo lokalni draguljar izdelal pregrešno drago repliko znamenitega spomenika Tadž Mahal. Spomenik ima v srcu draguljarja posebno mesto in bo svojo naklonjenost spomeniku ponazoril na enkraten način.

Spomenik iz 17. stoletja je dal zgraditi mugalski vladar Šah Jahan kot mavzolej za svojo perzijsko ženo Arjuman Banu Begum. Sestavljen je iz belega marmorja in draguljev, ter se ob različnih dnevih dela obarva drugače. Njegova neprecenljiva vrednost je očitno navdušila tudi indijskega draguljarja iz mesta Bhopal. Ta bo zgradil unikatno pomanjšano repliko z uporabo zlata, srebra in draguljev. 35 sposobnih rokodelcev že 18 mesecev gradi miniaturno repliko. Uporabili bodo 20 kg zlata, 400 kg srebra in osem dragih diamantov. Zlato bo uporabljen pri izgradnji glavne kupole in vseh vratih replike, medtem ko bodo tla obložena s srebrom. Tako bo replika s pregrešno dragimi materiali kazala edinstveno, ekskluzivno podobo.

Projekt 'Taj Mahal 2012' je plod draguljarja Syed Hanifa, ki se je pred 22 leti ob prvem pogledu zaljubil v ta edinstveni spomenik. Za izgradnjo replike so posneli na tisoče fotografij, da bodo lahko izdelali repliko do vseh podrobnosti natančno. Projekt ga bo stal ogromno denarja vendar pravi, da bo zanj lahko iztržil odlično ceno. Po napovedih bo lahko replika vredna kar 14,33 milijona €. Odgovor če bo Syedu uspel veliki met, pa bo jasno od končnega izgleda replike.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417