Moskisvet.com
Suffocation

Stil

Popolnoma 'razturili' Metelkovo

U.K.
11. 07. 2012 18.08
0

Ljubitelji 'težkometalnih' ritmov so spet prišli na svoj račun. Suffocation, Origin, Re-Armed in Unbreakable Hatred so namreč popolnoma navdušili občinstvo.

Vročina metalcev preprosto ne more ustaviti in tako je bilo tudi v nedeljo, 8. julija, ko se zbrali ljubitelji brutalnega death metala.

Najprej so oder in takrat še bolj redko publiko ogreli Kanadčani Unbreakable Hatred, ki so izjemno tehnično podkovani. Odigrali so brezhibno in motilo jih očitno ni niti pomanjkanje poslušalcev, ki pa so, to je treba priznati, nekje do konca njihovega nastopa že kolikor toliko napolnili dvorano.

Suffocation
Suffocation FOTO: Drago Čigon

Za Kanadčani so prišli na oder odlični Finci Re-Armed, ki so bili še najmanj brutalni od četverice, z na trenutke nekoliko bolj melodičnimi, progresivnimi pridihi, a niti slučajne ne gre za melodični death metal. In pri njih se je že začelo čutiti, da 'metalce' srbijo noge.

»Saj veste, da Origin ne trpi tega sranja, da boste stali in poslušali,« so bile uvodne besede Jasona Keyserja in zelo redko vidiš na koncertu, kako oboževalci naredijo tako imenovani 'circle' brez glasbe. In ta se ni prenehal preko celotnega koncerta legendarnih Američanov z imenom Origin. Fantje so brutalni, tehnično dovršeni skoraj do popolnosti. A nekaj posebnega je Jasonov pristni stik s publiko. Jason je verjetno eden najboljših 'frontmanov' na svetu in ne le zaradi izvrstnih, brutalnih vokalov. Ima pač takšno odrsko osebnost, ki popolnoma neprisiljeno upravlja s poslušalci, ne da bi jim dal občutek manjvrednosti. Če poslušalcu uspe ostati kolikor toliko nevtralen, lahko opazi kako preprosto je, če imaš vrhunske glasbenike, 'močne' pesmi in dobrega 'frontmana', ki zna obvladovati množico. Origin so vsekakor bend, ki si ga je vredno, da ne rečemo obvezno, ogledati v živo.

A navkljub izvrstnim predhodnim skupinam, žal so odpadli Slaughter Denial, je večina obiskovalcev prišla poslušat ameriške legendarne 'brutalce' Suffocation. Za marsikoga je bil šok, ko je vokalista Franka Mullena na turneji (menda samo za to turnejo) zamenjal Bill Robinson. Vendar ni bilo nobenega dvoma. Obiskovalci smo poslušali Suffocation v vsej brutalni veličastnosti. Morda je bil Robinsonov vokal malce pretih, drugače pa je bil koncert vreden legendarnih Newyorčanov, ki so navdušili občinstvo. O Suffocation je praktično nesmiselno govoriti, da so bili tehnično brezhibni, da so poslušalce odpeljali v svet brutalnega death metala, kjer ni prostora za lepe melodije ali nežnih čustev. To je pravzaprav samoumevno in samo želimo si lahko, da se bodo še kdaj vrnili v Slovenijo.

Re-Armed
Re-Armed FOTO: Drago Čigon

Kot sta Dirty Skunks to že večkrat storila, sta tudi tokrat v Ljubljano pripeljala izvrstno zasedbo, ki je poživila že tako kar dobro 'metalsko' dogajanje v Sloveniji. Že kmalu pa bomo lahko uživali v novih 'underground' koncertih. 29. julija bodo nastopili Rusi Arkona z Breznom iz Slovenije, 30. julija bodo nastopili Suicide Silence (USA) in Within Destruction (Si), 12. septembra pa bomo lahko videli legendarne Marduk (Swe), Immolation (USA), Sinate (NZ), Forsaken World (Fra) in Heaving Earth (Cz). Vsekakor nekaj za 'temačne sladokusce'.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376