Moskisvet.com
Popolnoma noro v Krškem - 3

Stil

Popolnoma noro v Krškem

U.K.
02. 04. 2012 13.50
26

V Krškem se je uspešno zaključilo prvo mednarodno srečanje tattoo mojstrov, kjer so slovenski mojstri tetovaž pokazali, da ne zaostajajo za tujimi.

V treh dneh so si obiskovalci ogledali več kot 100 najrazličnejših novih tetovaž na koži tistih srečnežev, ki so ob izjemnem povpraševanju prišli na vrsto. 26 mojstrov iz sedmih držav je bilo namreč vse od odprtja naprej ves čas zasedenih, interesentov za nove tetovaže pa ni manjkalo vse do zaključka dogodka, ki je na koncu postregel tudi z nagradami za najboljše tetovaže.

Popolnoma noro v Krškem - 4
Popolnoma noro v Krškem - 4 FOTO: Sandi Fišer

Ob udeležbi mojstrov iz Italije, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Singapurja in Bolgarije, so prav slovenski mojstri domov odnesli večino nagrad. Najboljšo tetovažo prvega dne je ustvaril prekmurski mojster Dejan Marič (Beltinci), ki je slavil tudi tretji dan v barvni tehniki in premagal kolega iz Osijeka in Udin. Drugi dan je zmagal Igor Mursic (Ljutomer), ki je domov odnesel še naslov v kategoriji best of. V črno-beli tehniki je bil po mnenju mednarodne komisije najboljši Damien's tattoo & piercing studio iz Kranja pred Iztokom Križanom (Izo TattooLjubljana) in Igorjem Mursicem (Art Igor Mursic Ljutomer).

„Zborovanje tattoo mojstrov je preseglo vsa naša pričakovanja, navdušena pa je bila tudi publika. V Krško smo namreč privabili več kot 2600 obiskovalcev, prav vsi sodelujoči mojstri in mojstrice pa so bili zasedeni že v prvi uri po odprtju in so skupno ustvarili več kot 100 tatujev. Dogodek je uspel v celoti in ga je vsekakor treba preseliti v prestolnico, kajti moram dodati, da so vsi sodelujoči tattoo mojstri že potrdili udeležbo na naslednji mednarodni tattoo konvenciji,“ je povedal organizator Aleks Škapin.

Tako se tattoo konvencija ob velikem povpraševanju že letos jeseni seli v prestolnico, kjer bo oktobra znova postregla s kakovostno mednarodno udeležbo in bogatim spremljevalnim programom. Ta bo zajemal tako koncerte kot vedno bolj priljubljeni airbrush, ne bo pa manjkalo niti predelanih harley davidsonov, ki so v Krškem poželi navdušenje, in ameriških avtomobilov ter seveda še česa. Oktobra bodo v Ljubljani zabrenčale tattoo igle!

 

NAGRAJENI MOJSTRI IN NJIHOVI TATTOOJI:

- Najboljši tattoo 1. dan:
Tattoo Dejan – Dejan Marič, Beltinci
 
- Najboljši tattoo 2. dan:
Art Igor Mursic – Igor Mursic, Ljutomer


- Najboljši tattooji 3. dan:

Barvna tehnika:
1. Tattoo Dejan – Dejan Marič, Beltinci
2. Anubis tattoo & piercing, Osijek
3. Impresionist art tattoo studio Udine, Italija

Črno-bela tehnika:
1. Damien's tattoo & piercing studio, Kranj
2. IZO TATTOO – Iztok Križan, Ljubljana
3. Art Igor Mursic – Igor Mursic, Ljutomer

Best of show:
Art Igor Mursic – Igor Mursic, Ljutomer

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400