Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Stil

Pet najbolj luksuznih jaht letošnjega poletja

R.B.
14. 06. 2011 11.00
6

Ste navtični navdušenec? Imate zajeten saldo na bančnem računu? Imate dobre prijatelje ali družinske člane v banki? Potem vas bo zanimalo, katere bodo letos poleti najbolj občudovane jahte na svetovnih morjih!

Jahte so tisto, s čimer lahko nekdo redno upraviči velikost svojega ega. Že sama beseda jahta ne more pomeniti majhnega gumenjaka ali lesene ribiške barkače, temveč z njo avtomatsko pomislimo na nekaj, kar stane toliko kot enodružinska hiša. Ali grad. Nekatere jahte so pravi hoteli na vodi, spet druge spominjajo na njihove manjše, pa vendar luksuzne cestne lepotce, ki pa so v veliki večini precej cenejši.

Če zanemarimo tiste izdelke, ki na prostem trgu stanejo toliko kot enodružinska hiša, in se osredotočimo na tiste, ki bi jih lahko zamenjali za dobro ohranjen slovenski srednjeveški grad, potem govorimo o večinoma po meri izdelanih plovilih. Da bo mera res polna, pa so zasnove nekaterih prišle izpod rok najbolj priznanih oblikovalcev na svetu. Poglejmo najbolj trendovska plovila za padanje čeljusti:

1. Mauro lecchi lambo style
So vam všeč lamborghiniji ali pa ste si že omislili kakšnega? Potem lahko ugodite svojim željam tudi z jahto, ki nosi obliko sedaj že legendarnega reventona, zadnjega superavtomobila iz italijanske Santa Agate. Oblikovalec Mauro Lecchi je ustvaril pravo lepotico z velikanskim vetrobranom in 'lamborghinijevskim' športnim izgledom.

2. Soraya je lepotica iz Orienta, pri razvoju katere je sodelovalo podjetje Uniell. Ponaša se s 70 metri dolžine in helikopterskim pristajališčem. Zanjo bo treba odšteti okrog 41 milijonov evrov.
3. Agneta je že skoraj muzejski primerek luksuzne jadrnice, na kateri so jadra napenjali mogotcu, lastniku avtomobilskega koncerna Fiat Gianniju Agnelliju. Jadrnica, ki jo je pred več kot pol stoletja zasnoval Nemec Knut Reimer, je danes vredna okrog milijon evrov.
4. O lepotici Aguariva, ki so jo oplemenitili pri Gucciju, smo že pisali. To brezčasno jahto je mogoče videti tudi na Jadranu v vsej njeni desetmetrski veličini. Cena okrog 600.000 evrov.
5. AB 166 je hitra kot blisk! Upajte, da se ne boste znašli blizu njenih brazd, ko bo z največjo hitrostjo 48 vozlov brzela po morju. Jahta v dolžino meri kar 50 metrov in nudi udobno namestitev 10 do 12 ljudem. Cena jahte, ki še ni zaplula, bo 29 milijonov evrov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376