Moskisvet.com
tetoviranje

Stil

Nova pravila tetoviranja

N.J.
06. 04. 2016 08.01
1

Tetovaže so vse bolj popularne tako med moškimi kot ženskami in so hkrati postale eden od načinov izražanja svojih misli, prepričanj, pa tudi estetski dodatek. Ni skrivnost, da so tetovaže zelo popularne tudi med vojaki. Ameriška vojska se je odločila za pomemben korak in odslej bbodo bolj tolerantni.

Tetovaža
Tetovaža FOTO: Thinkstock

Ameriška mornarica je prva, ki spreminja politiko tetovaž in postaja bolj popustljiva do novih pripadnikov in bodočih mornarjev. V uradni izjavi za javnost so naznanili, da sprejemajo nova pravila, ki bodo v veljavo stopila s 30. aprilom 2016. Njihovi pripadniki bodo lahko imeli večje tetovaže in na več lokacijah na telesu.

Vse o postopku tetoviranja in kateri deli telesa so najbolj in kateri najmanj občutljivi, preberite TUKAJ!

Nove smernice bodo pripadnike ameriške vojne mornarice (U.S. Navy) ločile od preostalih pripadnikov ameriške vojske. Glavni razlog za odločitev naj bi bil ta, da se družba pač spreminja, populacija pa je vse mlajša. »Pri teh pravilih gre za to, da smo preprosto iskreni do sebe in postavimo pravila, v katerih se odraža realno stanje družbe v domovini, ki ji služimo, s tem pa tudi omogočamo, da se nam pridruži še več talentiranih mladih moških in žensk,« je komentiral poveljnik korvete Nate Christensen, predstavnik poveljstva mornariškega osebja.

Nova pravila

Po novem je dovoljeno imeti največ eno tetovažo na vratu, velikosti 2,54x2,54 cm. Tetovaže te velikosti so lahko tudi za ušesom. Tetovaže na obeh delih so bile do sedaj prepovedane.

Tetovaže so dovoljene kjer koli na torzu, a ne smejo biti vidne skozi belo mornariško uniformo. Tetovaže na glavi, obrazu in skalpu so še vedno prepovedane.

Popolnoma so ukinili vse omejitve velikosti za tetovaže na trupu, rokah in na nogah, Predvsem na nogah in rokah so lahko tetovaže vseh velikosti, dovoljeni so tudi tetovirani 'rokavi', kar daje vojakom veliko opcij za poslikave telesa. Kozmetične tetovaže, s katerimi se prikrivajo različna zdravstvena stanja (brazgotine, strelne rane ipd.), so dovoljene.

tetoviranje
tetoviranje FOTO: YouTube
Kljub vsemu nekatere omejitve ostajajo. Pripadniki vojne mornarice ne smejo imeti tetovaž s sporno vsebino. Tetovaže, katerih sporočilo je kljubovanje redu in disciplini in tiste, ki so nespodobne in katerih vsebina je seksualno eksplicitna, diskriminatorna, so prepovedane. Prav tako niso dovoljene poslikave, povezane s tolpami ali znaki, ki izražajo pripadnost ekstremističnim skupinam. Mornarica ne bo dovolila opravljanja dela osebam s tetovažami s prepovedano vsebino.

»Za spremembo smo se odločili zaradi porasta zanimanja za tetovaže med obstoječimi pripadniki in znotraj populacije, od koder mornarica rekrutira,« je razložil Christensen. »Mornarica stremi k refleksiji naroda, ki mu služi, z namenom, da bi pritegnili, rekrutirali in ohranili najbolj talentirane člane našega naroda.«

Prvega koraka posodobitve politike tetovaž so se pri vojni mornarici lotili v trenutku, ko so marinci naznanili, da bodo izdelali svoja nova pravila tetoviranja. Pri marincih so bila pravila do sedaj najbolj stroga, med drugim prepovedujejo tetoviranje na predelu rokavov, omejujejo tako velikosti tetovaž kot lokacije ter število tetovaž, ki so lahko vidne, ko ima vojak oblečeno uniformo.

tetoviranje
tetoviranje FOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470