Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Stil

Najlepše destinacije afriškega kontinenta

U.K.
08. 05. 2011 15.30
0

Morda Afrika trenutno ni najbolj primerna za obisk, kljub temu pa bo popotnika, ki je dovolj previden, očarala s svojo lepoto in unikatnostjo.

Afrika ponuja praktično neomejene možnosti za praktično vse vrste turistov. Od adrenalinskih do ljubiteljev živali, do tistih, ki imajo raje bolj sproščujoče počitnice. In čeprav je lahko tudi nevarna, predvsem zaradi nemirov v določenih delih, pa po drugi strani prevzame srce vsakega popotnika.

Nacionalni park Masai Mara (Kenija)
Masai se nahaja ob meji s Tanzanijo in je namenjen predvsem ljubiteljem flore in favne. Masai je namreč prizorišče velikih migracij kopitarjev, gozdovi pa so naravna zavetišča za povodne konje in krokodile. Turisti pa, če imajo srečo, lahko vidijo tudi leve, geparde, leoparde, žirafe, slone in tako naprej. Poleg tega na tem področju živijo tudi 'slavni' Masaji in popotniki si lahko ogledajo njihov način življenja.

Viktorijini slapovi (Zimbabve/Zambija)
 V južnem delu afriškega kontinenta, na meji med Zimbabvejem in Zambijo se nahajajo čudoviti Viktorijini slapovi. Množični turizem je sem pripeljal tudi druge aktivnosti, če se adrenalina željni turist naveliča izjemnega razgleda. Sedaj različne skupine ponujajo skakanje z bungee vrvico, rafting, vožnje s čolni in tako naprej. Oglejte si še druge slapove, ob katerih zatrepeta srce še tako zahtevnemu popotniku.

Piramide (Egypt)
Piramide v Egiptu so ene od sedmih svetovnih čudes in so priznane kot simbol egipčanske civilizacije. Med najpomembnejše sodijo velika Kufujeva piramida, Kafrejeva in Menkaura, vse tri pa se nahajajo v bližini Kaira.

Djenne (Mali)
Djenne je eno najstarejših mest v Afriki. Nahaja se na otoku v reki Niger v centralnem Maliju. Sčasoma se je mesto razvilo v islamski učenjaški center in je tudi danes najbolj znano po veliki mošeji.

Cape Town (Južna Afrika)
Cape Town je eno najbolj turističnih mest v Afriki. Najbolj popularne destinacije v mestu so tako imenovana Gora Table (miza), otok Robben, kjer je bil zaprt Nelson Mandela in botanični vrtovi Kirstenboch.

Sun City (South Africa)
Se nahaja v severozahodni provinci Južnoafriške republike. Ta del Afrike je nekako namenjen vsem tistim, ki želijo uživati v brezdelju in igrah. Najbolj znane atrakcije so rezervat za živali Pilanesberg, dolina valov in zabavni center Sun City.

Grand Baie (Mauritius)
Grand Baie je znan po naslednjih turističnih atrakcijah. Nacionalnem parku Gorges, botaničnem vrtu Sira Seewoosagura Ramgoolama ter muzeja Blue Penny.

Nacionalni park Masola (Madagaskar)
Je eden največjih naravnih parkov na Madagaskarju, ki je tako ali tako znan po svojem unikatnem živalstvu.

Kalahari & Makgadikgadi (Bocvana)
Srce Kalaharija je centralni nacionalni park za živali, s savanami, slanimi površinami in rekami. Makgadikgadi Pans je ena največjih slanih površin (če ne štejemo morja) na svetu. Polovico leta je prekrita z vodo, drugo polovico pa popolnoma suha.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479