Moskisvet.com
Epica (MC '10) - 3

Stil

Lahko jo boste videli še letos

U.K.
27. 07. 2012 13.10
0

Metalcamp se je v Evropi že uveljavil kot eden večjih in popularnejših metalskih festivalov in tu je priložnost, da se čedalje številčnejšim tujim obiskovalcem, predstavijo tudi slovenske skupine.

Letos se bo od 5. do 12. avgusta predstavilo kar 23 slovenskih skupin. Med njimi bodo tako izkušene skupine, ki so že prodrle izven Slovenije, kot nekateri novinci, ki še iščejo svoje priložnosti.

Eluveitie
Eluveitie FOTO: Drago Čigon
Med prve gotovo sodijo ekstremni metalci Noctiferia, ki obstaja že nekje od konca devetdesetih. Fantje so sicer začeli z black metalom, kasneje pa so nanje vplivali industrial, death in melodičen vokal.

Nastopili bodo tudi folk metalci Brezno, ki se podajajo v poganske vode in so ena redkih skupin, ki imajo pesmi v slovenščini.

Tudi slovenski death metalci bodo imeli predstavnika z imenom Doomed. Skupina je izjemno tehnično podkovana, ljubitelje trdnega death metala pa razveseljujejo od leta 2010. Pridružili se jim bodo še 'novometalci' Inmate, heavy metalci Metalsteel, black metalci Morana ter Condemnatio Cristi in Barehanded.

Videli boste lahko tudi že dokaj priznane Dead Dildo Drome, Deca Debilane in death metalce Mephistophelian. Tudi thrash bo imel svoje slovenske predstavnike: Devils Bridge, Eruption in Negligence bodo gotovo poskrbeli za dvig temperature.

Nikakor pa ne smemo pozabiti na Era of Hate, Motorfire, Nephrolith, Profeel, Shutdown, Skyline, Tom Cat, Use Less in Within Destruction.

Metalcamp bo, tako kot je že navada, poleg velikih metalskih imen (letos bodo med drugimi nastopili: Nile, Machine Head, Korn, At the Gates, Sodom, Epica ...), gostil tudi večino slovenske metalske smetane, kar je tako za prireditelje, kot skupine odlično.

Metalcamp - četrtek 8. julij - 15
Metalcamp - četrtek 8. julij - 15 FOTO: Drago Čigon

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376