Moskisvet.com
Knjiga, ki je ne smete odložiti

Stil

Knjiga, ki je ne smete odložiti

U.K.
06. 07. 2012 08.07
1

Argentinska knjižna založba je svojim bralcem ponudila precej bizarno knjigo. Bralci jo morajo prebrati v pravem času ali pa črke preprosto izginejo.

Bralec ima časa le dva meseca, da knjigo prebere. Pri tisku namreč uporabljajo tako imenovano 'izginjajoče črnilo', ki po določenem času popolnoma izgine. Pri založbi Eterna Cadencia so dejali, da želijo s tem promovirati mlade, neznane avtorje, ki težko prodrejo do bralcev in pogosto obstanejo le pri izidu ene knjige.

Kupci dobijo knjige v posebnih ovitkih. Ko bralec pretrga ovoj se začne odštevanje, ki se konča po 60 dneh. Po tem ostanejo bralcu le prazne strani.

Čeprav se na prvi pogled zdi ideja precej nesmiselna, le kdo bi namreč kupil knjigo, ki izgine, pa pri založbi poročajo o odlični prodaji. Knjige so namreč razprodali v enem samem dnevu (številka žal ni znana, a naj bi jih bilo več tisoč).

„Sedaj imamo zagotovilo, da se mladi avtorji berejo,“ je dejal predstavnik založbe, in to verjetno kar drži.

Pri založbi so še dejali, da bodo kmalu izdali nove knjige z izginjajočim črnilom. Argentinci so očitno pokazali, da se knjige še zmeraj prodajajo, da je potrebno bralca samo pritegniti s kakšno inovativno in zabavno akcijo. Je pa vprašanje, če je dobro, da knjige ne moreš po dveh mesecih znova vzeti v roke.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369