Moskisvet.com
image (28)

Stil

»Kdor pr' jeziku špara, ta pr' lubicah strada!«

Ma.K.
15. 09. 2016 09.46
0

Igor Mikić je postaven plavolasi fitnes trener, maneken in velika zvezda slovenskega spletnega prostora. Zase pravi, da je pravi alfa moški, a priznava, da tudi on lahko še odkrije kakšen nov čar. Zato je sprejel našo ponudbo in se lotil izzivov, s pomočjo katerih bo lahko ujel še kakšno srnico več. Ker mora biti pravi moški ne le lep, ampak tudi urban, je Mikić najprej preveril, kako mu gre učenje jezikov.

Igor Mikić je nesporna zvezda slovenskega spletnega prostora. Je fitnes trener in nekdanji maneken, ki je vedno v koraku s trendi. Ljubitelji internetnih hitov so ga vzljubili prek njegovih fitnes izzivov, lani pa se je podal še v filmske vode, posnel serijo odmevnih kratkih filmčkov Mikić osvaja Slovenijo, nato pa še poučno-zabavno serijo epizod Alfa Mikić.

Kot pravi, mora pravi alfa moški že s prezenco pokazati, da je alfa: z lepo držo, lepo retoriko. »Zelo pomembne so tudi urejenost, higiena in bonton,« je prepričan Mikić, ki pa priznava, da je vedno dobro odkriti še kakšen svoj čar. Prav zato se je pred dnevi odločil, da bo dopolni svoj vokabular in se naučil še kakšen tuji jezik. »Prjatu, six pack je huda stvar, ampak če hočeš eno hudo srno ujet, potem moraš dobro vrtet jezik ... Ker sej veš, kdor pr' jeziku špara, ta pr' lubicah strada! Če več jezikov govoriš, potem se ljubezni ne bojiš. Zato sem se danes odloču, da bom odkril svoj retori čar, da bom boljši podokničar,« nam je zaupal, nato pa se odpravil odkrit nov čar – urban čar!

Kako se reče 'mišica to ve'?

Izbral je francoščino – ker velja za poetičen jezik in ker iz njega izhaja kar nekaj besed in besednih zvez, povezanih z ljubeznijo: francoski poljub, francoska postelja, ljubezen po francosko. Pri učenju mu je pomagal švicarski Francoz Julien, ki je Mikića naučil veliko besedišča in mu razložil tudi kulturno ozadje določenih besednih zvez. Tako je naš alfa moški med drugim izvedel, da je pri francoskem načinu osvajanja žensk najpomembneje to, da je moški pravi gentleman: lep, olikan in spoštljiv.

mikić
mikić FOTO:

Po uri francoščine, na kateri se je mimogrede naučil tudi francoske različice svojih najbolj prepoznavnih fraz, kot so 'to pa ja' in 'mišica to ve', je bil Mikić prepričan, da bo zdaj zagotovo lahko ujel še kakšno srnico, gazelo ali tuno več. »Točno to! Mikić zna zdaj kaj lep'ga povedat in svoj jezik vrtet. T'ko da pr'jatu, če hočeš bit' največji car, tudi ti odkrij svoj čar,« je svetoval vsem, ki želijo biti pravi moški. »Bodi urban, izberi pravo dišavo zase, ki bo trajala ves dan, in tako poskrbi, da boš izstopal iz množice. Tudi ti odkrij svoj čar

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497