Moskisvet.com
Brada

Stil

Kakšna brada pristoji vašemu obrazu?

M.S.
15. 02. 2024 06.00
2

Kakšna brada najbolj pristoji vašemu obrazu? Nekateri menijo, da jim ne pristaja nobena, spet drugi prisegajo, da pravega moškega brez brade ni.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Top moški modni trendi za jesen in zimo
Preberi še
Top moški modni trendi za jesen in zimo

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vsake oči imajo svojega malarja, a stilisti opozarjajo, da je oblikovanje brade prav tako kot oblikovanje pričeske odvisno od tipa obraza. S spremembo oblike brade lahko moški precej spremenijo svoj izgled, z napačnimi odločitvami pa pogosto tudi odženejo tiste, ki bi jim bili radi všeč.

Modni nasvet tedna: tako boste videti višji in vitkejši
Preberi še
Modni nasvet tedna: tako boste videti višji in vitkejši

Zvezdniki imajo stiliste, ki jim svetujejo, kako naj si oblikujejo brado, da prikrijejo morebitne pomanjkljivosti in poudarijo svoje prednosti. Navadni smrtniki, ki si stiliste težje privoščijo, pa se lahko veliko naučijo tudi od zvezdnikov. Predstavljamo pet različnih tipov obraza, ki ga lahko primerjate s svojim in tako ugotovite, kakšna oblika brade vam najbolj pristoji. Po tem si morate priskrbeti le še dovolj ostro britev.

Tom Ford, podolgovata oblika obraza
Tom Ford, podolgovata oblika obraza FOTO: Reuters
Kakšne čevlje bomo nosili to jesen?
Preberi še
Kakšne čevlje bomo nosili to jesen?

Podolgovata/pravokotna oblika obraza

Oblika brade: takšna oblika obraza ponavadi deluje precej vitko, zato stilisti moškim priporočajo, da si brado oblikujejo tako, da jim obraz vizualno skrajša in razširi.

Stil: večerna brada. Američani so si izmislili poseben izraz '5-o'clock shadow' za brado, ki si jo moški pobrije zjutraj, popoldne pa so sledi britja že slabše vidne, saj brada začne znova rasti.

Opis: moškim s podolgovatim obrazom svetujejo, da si pustijo rasti brado, saj z njo izboljšajo svoj izgled. Kot primer navajajo Toma Forda, ameriškega modnega oblikovalca in režiserja, ki ima podolgovat obraz, ki ga še poudarja rahla pleša. S tem, ko si je pustil kratko brado, je njegov obraz optično manj podolgovat, višje čelo pa manj opazno.
Tudi posnemanje tega stila moškim ne bo vzelo veliko truda. Potrebno je zgolj britje vsakih nekaj dni, odvisno od hitrosti rasti brade.

Psihologija brade: vikingi in kozjebradci
Preberi še
Psihologija brade: vikingi in kozjebradci

 

Kayne West, okrogla oblika obraza
Kayne West, okrogla oblika obraza FOTO: Reuters

Okrogla oblika obraza

Oblika brade: posamezniki z okroglim obrazom lahko poskusijo z brado, ki bo njihov obraz naredila bolj možat – in ovalen. Vsekakor je treba paziti, da ne izberete stila, s katerimi vaše obrazne poteze ne bi prišle do izraza. Zagotovo za takšno obliko obraza niso primerni močni zalizci.

Stil: stilizirana okrogla brada.

Opis: kot dober primer moškega z okroglim obrazom in brado stilisti navajajo ameriškega raperja Kanyeja Westa. Kanye ne nosi zalizcev, lase pa ima kratko pristrižene. Njegova brada je okrogla, s stiliziranimi tankimi brki, ki se nadaljujejo mimo ust do brade. Za takšno obliko brade je potrebno redno britje po vratu in licih, posebno pozorni pa morate biti, da si ne boste uničili oblike. Če vam ne uspe, vsaj na začetku obiščite brivca.

Frizer Patrik Trol: ''Frizura je del identitete''
Preberi še
Frizer Patrik Trol: ''Frizura je del identitete''

Kvadratna oblika obraza

Oblika brade: moški s kvadratno obliko obraza naj se odločijo za stil brade, ki bo njihov obraz naredil bolj vitek. Pazijo naj, da ne bodo njihovi obrazi izgledali kot škatla.
 

David Beckham, kvadratna oblika obraza
David Beckham, kvadratna oblika obraza FOTO: Reuters

Stil: kratko pristrižena brada s podobno urejenimi lasmi.
Opis: izgled, ki ustreza takšni obliki obraza, je brada, ki si jo moški pustijo rasti po vsem obrazu. Ta naj bo kratko pristrižena, podobno kot pri Davidu Beckhamu. Na srečo posnemanje stila Davida Beckhama ni preveč zahtevno. Brade si kak teden ali dva ne pobrijte, potem pa si jo pristižite na enako dolžino. Stilisti priporočajo, da vam takšno brado prvič pristiže frizer, potem pa boste zanjo potrebovali le še ostro britev.

Ryan Gosling, trikotna oblika obraza
Ryan Gosling, trikotna oblika obraza FOTO: Reuters

Trikotna oblika obraza

Oblika brade: moški s trikotno obliko obraza imajo pogosto poudarjeno konico brade. Malo daljša gosta brada bo takšen obraz naredila bolj možat, posebno če jo boste pustili rasti po liniji čeljusti do konice brade.

Stil: neurejena brada in modna pričeska.

Opis: za odličen primer moškega s trikotno obliko obraza in brado, ki se k njej odlično poda, velja igralec Ryan Gosling. Ta ima mehko linijo čeljusti in bolj izrazito konico brade. Če imate podobno obliko obraza kot slavni ameriški igralec, si pustite rasti brado. Vanjo ne vlagajte preveč truda, da se razbohoti po vašem obrazu, le pristrizite jo vsake toliko časa. Za takšno obliko brade zagotovo ne potrebujete obiska pri stilistu ali brivcu.

Depilacija moškega mednožja – vse o intimnem britju pri moških
Preberi še
Depilacija moškega mednožja – vse o intimnem britju pri moških

Hruškasta/diamantna oblika obraza

Oblika brade: za tiste, ki imate bolj diamantno obliko obraza s poudarjeno konico brade, bo najbolje, da si pustite rasti brado po vsem obrazu. Ta bo omilila vaše izrazite obrazne poteze.

Dane Cook, diamantna oblika obraza
Dane Cook, diamantna oblika obraza FOTO: Reuters

Če ne marate brade, bodo tudi dolgi zalizci popravili obliko vašega obraza, saj bodo preusmerili pozornost iz spodnjega dela vašega obraza.

Modni vodnik: katero kravato izbrati h kateri srajci?
Preberi še
Modni vodnik: katero kravato izbrati h kateri srajci?

Stil: dolgi, gosti zalizci, lahko s kratko pristriženo brado po vsem obrazu.

Opis: Dane Cook, ameriški komik in igralec, je zvezdnik s štrlečo konico brade. S tem, ko si pušča zalizce in kratko brado, uspešno prikriva preveč štrlečo konico brade. Za takšen stil se ne boste smeli briti nekaj tednov. Za tem si boste morali redno na kratko striči brado. Bolj poudarjene zalizce boste morali oblikovati nekoliko debelejše kot brado.

Pokažite svoj najboljši obraz

Seveda obstaja še ovalna oblika obraza, a moški s takšno obliko si lahko privoščijo več svobode pri oblikovanju obrazne pričeske, pa bodo še vseeno dobro izgledali. Za vse moške pa velja, da se z oblikami brade lahko igrajo, saj brada raste dovolj hitro, da je možno morebitne napake v kratkem času popraviti. Vseeno velja vsaj premisliti, preden se lotite spremembe svojega stila.

Moške bunde: na kaj je treba paziti pri nakupu zimske jakne?
Preberi še
Moške bunde: na kaj je treba paziti pri nakupu zimske jakne?

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 328