Moskisvet.com
moški nanaša parfum

Stil

Kako uporabljati parfum ali kako se pravilno nadišaviti

A.P.
15. 05. 2024 04.47
0

Raznorazne dišave oz. parfumi so spremljevalec človeka že od pamtiveka. Nepogrešljiv dodatek so namreč poznali že Perzijci pred več kot 5.000 leti. Tedaj so ga uporabljali, da bi z njim zamaskirali neprijetne telesne vonjave, danes pa ga uporabljamo v vsakdanjem življenju kot del lepotičenja, in ne več le za posebne priložnosti.

Ni lepšega, kot če vam nekdo reče, da lepo dišite. A marsikatera dišava se razdiši, še preden vas lahko kdo zavoha. Parfumi se med seboj močno razlikujejo in vsi niso primerni za vse situacije, prav tako vsi niso enako obstojni. Pri tem je še kako pomembna uporaba oz. ravnanje s parfumom. Če jih znamo pravilno ali bolje optimalno uporabljati, lahko podaljšate njihov učinek.

Parfumiranje je postalo del vsakdana.
Parfumiranje je postalo del vsakdana. FOTO: Shutterstock

Kako uporabljati parfum, da bo dišal dlje:

Prha

Po navedbah strokovnjakov je najboljši čas za nanos parfuma na kožo takoj po prhanju, saj se ima zaradi vlažnosti telesa dišava česa oklepati in posledično boste lepo dišali dlje časa. Poleg tega s tem preprečite, da bi vam dišava umazala obleko.

Vlažilna krema

Podoben podaljševalni učinek na parfum kot prha, ki kožo hidrira, ima tudi vlažilna krema, ki omogoča, da se dišava česa oprime in posledično traja dlje.

Vaginalni izcedek kot parfum? Seksologinja trdi, da gre za ljubezenski napoj!
Preberi še
Vaginalni izcedek kot parfum? Seksologinja trdi, da gre za ljubezenski napoj!

Impulzne točke

To so točke, kamor je najbolj smotrno nanašati dišavo. Če parfum nanesemo na tople dele telesa, kot so predel med prsmi, zapestje, vrat, popek, za koleni in notranja stran komolca, ta reagira s telesnimi tekočinami in telesno temperaturo, kar pomaga, da vonjava traja dlje.

Drgnjenje

Marsikdo si nanese parfum na zapestje in podrgne točko z drugo roko, s čimer poškoduje zgornje note parfuma, kar je posledica trenja s kožno maščobo in zaradi česar hitreje izpuhti. Namesto tega raje malce počakajte in dišava bo učinkovala dlje.

Vonj po vesolju: tako diši kozmos
Preberi še
Vonj po vesolju: tako diši kozmos

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400