Moskisvet.com
Modna irokeza. Frizura, ki jo je pred leti močno populariziral David Beckham, je še danes priljubljena med mladimi. Najpogosteje se zanjo odločajo tisti, ki so doma v modni industriji, fotografi in glasbeniki. Njen lastnik je kreativna in ekstravertirana oseba, ki želi izstopati iz množice. Oseba da veliko na urejenost, zunanji videz in osebni stil. Če tako svobodomiselna oseba dela v podjetju, kjer večina zaposlenih nosi prečko, bo zelo izstopala in vprašanje je, če je na seznamu tistih, ki jih čaka napredovanje. Bolj primerno delovno okolje je tam, kjer je zaželena kreativnost in kjer vsi po nečem izstopajo oziroma v polnosti izražajo svojo podobo. Če podoba sovpada s kulturo podjetja, potem sporočate, da obvladate svoje področje.

Stil

Kaj frizura sporoča o vaši osebnosti?

V.S.
18. 08. 2016 09.02
0

Imate razgovor za novo službo in seveda ste urejeni od pet do glave; nova srajca, hlače na črto, zloščeni čevlji in 'našpičena' frizura na irokezo. Hmm ... kaj je narobe s to sliko?!

Raziskovalci vedenjskih vzorcev pravijo, da je pomembnih prvih petnajst sekund, kakšen vtis bomo pustili pri sogovorniku. Tako malo časa je namreč potrebnega, da nas drugi ocenijo od glave do pet in to zgolj na podlagi zunanjega videza.
Ko s sogovornikom spregovorimo, ima ta o nas že izdelano mnenje: ali smo ga impresionirali in smo prava oseba za razpisano službo ali pa razočarali oziroma pustili mlačnega.

Dejstvo je, da danes večinoma kadrujejo ženske, ki imajo bolj prefinjen čut za urejenost in zunanji videz. Zato je pomembno, da urejeno zunanjo podobo zaokrožimo tudi s pravo pričesko. Tako na primer izrazita irokeza sporoča, da ste temperamentni, svojeglavi in da težko prenašate avtoriteto, zato verjetno ne boste primeren kandidat za pomočnika direktorja. Vaš videz ne nazadnje tudi sporoča, kako resni in zanesljivi ste na delovnem mestu ter ali vas v podjetju čaka lepa kariera.

Preverite, kaj o vas govori pričeska in za kakšno službo ste primerni.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497