Moskisvet.com
Michel Faro do Prado

Stil

Hudič v človeški podobi: preobrazba, ki šokira

A.P.
04. 02. 2020 06.57
6

Michel Faro do Prado ni običajen človek. Na prvi pogled bi dejali, da je pobegnil s prizorišča snemanja kakšnega filma ali da je pomešal datum pusta – a ni nič od tega. 44-letniku pravijo, da je hudič v človeški podobi, sam pa želi zgolj izgledati čim bolj strašljivo.

Podkožno vsadki, piercingi, čekani, tetovaže, očesna tetovaža (barvanje beločnic), rogovi. Če ste se kdaj spraševali, kako je hudič videti v živo, je Michel Faro do Prado najboljši približem temu. Brazilec je šel namreč skozi številne telesne preobrazbe, da je dosegel videz hudiča, kakršnega poznamo iz knjig in filmov. Morda še najbolj spominja na Sitha iz Vojne zvezd.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

44-letnik iz Sao Paula se je četrt stoletja ukvarjal s tetoviranjem in si kasneje zadal, da bo videti karseda zlovešče. V ta namen si je dal ošiliti zobe, da so videti kot od Drakule, za večjo obstojnost pa mu bodo sklenino prevlekli še s kovino. Pri ekstremni transformaciji, ki poleg piercingov in tetovaž vključuje tudi kovinske rogove in izrastke, mu je v mnogočem pomagala žena, sicer specialistka za telesne preobrazbe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Imam visok prag bolečine, nobena poseg ni bil tako zelo boleč. Bolj sem trpel kasneje, ko se je stvar celila,'' razlaga Brazilec. Najbolj nevarna preobrazba je bila tetovaža oči, pri kateri v beločnice z iglo vbizgajo barvo in v primeru zapletov človek hitro oslepi.

Tattoo artist Uroš Grahek: stranke, ki so želele tatuje na teh mestih, so dobile košarico
Preberi še
Tattoo artist Uroš Grahek: stranke, ki so želele tatuje na teh mestih, so dobile košarico

Kljub temu, da se ga drži vzdevek človeškega hudiča, sam trdi, da ne želi biti videti kot duhovno bitje, ki pooseblja zlo. Pravi, da slavi boga, je aktiven vernik in skuša biti dober človek. ''Prepričan sem, da je hudič lepo bitje in mu nisem podoben. Tako beremo v Genezi, kjer piše, da je bil Jezus grd in videti kot suha veja v puščavi.'' Dodaja, da so ga pri preobrazbi družina – žena in sin – ter prijatelji vedno podpirali.

Lord Sith
Lord Sith FOTO: Profimedia

''Večino, ki me vidi prvič, z videzom šokiram. A mi ni mar, kaj si ljudje mislijo! Zahtevam zgolj spoštovanje. Ne zavračam konvencionalne družbe, zavračam pa dvoličnost in nespoštovanje drugačnosti. Vsaka je to, kar si sam izbere, da je. Sem, kar sem in drugi so, kar so.''

Do Prado dodaja, da so mu preobrazbe omogočile, da je lahko izrazil svoj pravi jaz. ''Moj videz se je spremenil zaradi tega, kdo sem in kaj postajam. Moja zunanjost je zgolj izraz moje notranje svobode, s katero rušim ustaljene vzorce in koncepte, ki nam jih servira družba.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369