Moskisvet.com
Jaguarjev gliser - 2

Stil

Gliser po notah angleške znamke

J.P.
05. 11. 2012 08.16
2

Jaguar je svetovno znana avtomobilistična znamka, ki proizvaja športno-elegantne avtomobile. Tokrat so poskrbeli za nekaj svežih oblikovnih idej na področju navtične industrije.

Pri Jaguarju se zavedajo, da njihova znamka privablja tudi številne ljudi, ki uživajo v aktivnem življenjskem slogu. V ta namen so poleg svojega modela XF Sportbrake predstavili še 6,1-metrski športni gliser. Oblikovalska studia Ivan Erdevicki Naval Architecture & Yacht Design in Sventy Seven Design sta po vzoru Jaguarjevih avtomobilističnih modelov projektirala 2+1-sedežni gliser. Izdelan je fiberglasa, prekrit s tikovino, za piko na i pa so mu dodali primeren karbonski rep. Ideja za karbonski dodatek je prišla iz modela D-Type, pokrov bencinskega rezervoarja pa prihaja iz prve generacije XJ modela. 'Konceptno plovilo deluje zelo zmogljivo. V mnogih rečeh spominja na tradicionalne gliserje z elegantnimi in hitrimi karakteristikami, take kot vidimo na Jaguarjevih avtomobilih', je dejal Jaguarjev oblikovni direktor Ian Callum. Ker gre zgolj za koncept, serijskih proizvodov ne bo na voljo.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414