Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Stil

Bi najeli Abramovičevo jahto za en teden?

R.B.
24. 07. 2011 09.03
13

Eclipse Romana Abramoviča je še vedno najdaljša izdelana jahta na svetu in slavnega ruskega bogataša je z njo videti v zalivih Monte Carla, Budve, Hvara in Nice in še kje. Ker bogataš seveda ni stalno na svoji jahti, jo sedaj daje tudi v najem.

Komaj šest mesecev po tem, ko je Roman Abramovič končno lahko prevzel svojo večnadstropno lepotico iz ladjedelnice Blohm + Voss, jo "angleški Rus" že ponuja v najem. Cena je "prava sitnica" – le dva milijona ameriških dolarjev (1,4 milijona evrov) na teden. Jahta, ki v dolžino meri malo manj kot 165 metrov, je na voljo prek ultraekskluzivnega monaškega čarterskega posrednika SuperYachtsMonaco.

Verjetno bi kakšen arabski šejk ali zapravljivi zvezdnik le ugriznil v neverjetno drago vabo, morda pa bo k pozitivni odločitvi na koncu pripomoglo tudi to, da je jahta v lasti enega najbogatejših Rusov, ki se v medijih ne pojavlja kaj prida, saj je dokaj sramežljiv. Če lahko neki šejk v tla "vreže" velikanski napis svojega imena, ki je viden iz vesolja in ki stane toliko, kot je bruto proizvod neke majhne države, potem je zanj najem Abramovičeve jahte za en mesec drobiž.

Na jahti se lahko razvaja do 30 gostov, ki jim streže in jih prevaža kar 75-članska posadka. Po nekaterih podatkih so na Abramovičevo željo na jahto vgradili tudi zmogljiv raketni sistem za obrambo pred morebitnimi napadalci. Za popolno varnost je trup močno ojačan, stekla so iz najboljšega neprebojnega materiala in za kraljevski prihod s helikopterjem poskrbijo tri pristajalne površine. Abramovič se je trdno pogajal za ceno in uspelo mu jo je znižati na 485 milijonov dolarjev (336 milijonov evrov), kar je skoraj 50-odstotni popust na izklicno ceno 800 milijonov. Na leto ga jahta stane okrog 50 milijonov ameriških zelencev (34 milijonov "evropskih"), zato je jasno, da bi ruski preračunljivec nekaj tega denarja rad dobil nazaj tudi z najemom.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497