Moskisvet.com
Tako zgledajo glave kloniranih ljudi ...

Stil

Bi imeli svoj 3D-klon?

K.Š.
02. 08. 2011 09.37
1

3D-tiskalniki so postali pomembna inovacija v tehnološkem svetu. Veliko je takih, ki v njih vidi bodočnost industrijske proizvodnje. Nekateri pa v njih vidijo zelo zabaven način, kako zaslužiti.

Vsaka lepotička, ki ima dovolj denarja, si lahko omisli svoj 'mini jaz'.
Vsaka lepotička, ki ima dovolj denarja, si lahko omisli svoj 'mini jaz'. FOTO:

Bi imeli lutko, ki vam je zelo podobna? Mogoče bi imeli punčko, ki je taka kot vaša partnerica, žena ali celo ljubica? Če imate višek denarja, si lahko na Japonskem omislite tako zelo nenavadno igračko. Procedura za nastanek te figure je kar enostavna in hitra. Stranka vstopi v trgovino The Clone Factory v Tokiu, gre skozi proceduro skenirnja v treh dimenzijah in potem potrpežljivo čaka. Podatki se prek računalnika 'pretočijo' v 3D-tiskalnik in ta začne z delom.
Podoba, ki jo naredi tiskalnik, je skoraj strašljiva – tako je natančna in realistična. Seveda se bo cena teh zabavnih igrač kaj kmalu znižala, saj se bodo po vsej verjetnosti kmalu razširili tudi tovrstni tiskalniki. Dejstvo pa je, da je igračka, ki jo dobimo v roke, trenutno precej zasoljena, kar 1400 evrov za nekaj, s čemer se zaenkrat le igramo … No, če počakamo še na naslednje inovacije, se bo mogoče za kakšnih 500 evrov več punčka začela celo premikati in govoriti …

Se bodo tovrstne lutke razširile po vsem svetu?
Se bodo tovrstne lutke razširile po vsem svetu? FOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497