Moskisvet.com
Fallon Sherrock

Šport

Ženska prvič v zgodovini premagala moškega

A.P.
18. 12. 2019 14.07
0

Da, tudi ženske igrajo pikado in to vrhunsko. V Londonu se je pretekli vikend začelo 27. svetovno prvenstvo v klasičnem pikadu, ki je postreglo z velikim presenečenjem. Prvič v zgodovini je namreč moškega premagala ženska.

''Brez besed sem. Ne vem, kaj naj rečem. Zelo sem vesela, ker sem dokazala, da tudi dekleta lahko igrajo pikado z moškimi in jih premagajo, zato upam, da je to korak v pravo smer,'' je po zmagi nad 22-letnim Tedom Evettsom dejala Angležinja Fallon Sherrock. Ta je v dvoboju izgubila uvodni in tretji niz, a po dramatični končnici na koncu vseeno premagala mladega Britanca, sicer 77. igralca sveta in povzročila pravo evforijo med gledalci v londonskem Alexander Palacu, potem ko je kot prva ženska premagala moškega na svetovnem prvenstvu. Blizu uspeha je bila pred dnevi tudi Japonka Mikuru Suzuki, ki pa je v odločilnem petem setu izgubila proti Jamesu Richardsonu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Londonsko SP v pikadu, na katerem je v konkurenci 96 najboljših igralcev na svetu – za ženske sta rezervirani zgolj dve mesti – bo dalo zmagovalca 1. januarja 2020.

Hamilton pojasnil, zakaj dirka s številko 44 in ji še naprej ostaja zvest
Preberi še
Hamilton pojasnil, zakaj dirka s številko 44 in ji še naprej ostaja zvest

25-letna Sherrockova se je s pikadom resno začela ukvarjati pri 17 letih, še pred nekaj leti pa se ukvarjala s frizerstvom. "Ne morem verjeti, kaj mi je uspelo. Vedno sem trdila, da ženske znamo igrati, a nismo imele pravih priložnosti za dokazovanje. Nisem razmišljala o zgodovinskem trenutku, ampak sem bila osredotočena na dvoboj. Šele ko sem vrgla zadnjo puščico, sem se zavedala, kaj se je zgodilo.'' Pravi, da se večine dvoboja ne spomni, a da je ''uživala v vsakem trenutku.'' V drugem krogu jo čaka 47-letni Srb Mensur Suljović.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Potrebujemo samo več priložnosti za dokazovanje,'' je Sherrockova komentirala odločitev, da vodstvo tekmovanja dovoli mešano tekmovanje. Evetts je športno prenesel poraz. "Vsakič, ko je potrebovala visok število točk ali zadetek, ki bi jo rešil, ji je uspelo. Ni kaj reči. Kapo dol – zasluži si vse pohvale.''

Prva ženske, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu v pikadu pod okriljem britanske zveze profesionalnih igralcev pikada PDC je bila leta 2000 Kanadčanka Gayl King. Do zdaj je na SP-ju nastopilo skupno vsega pet žensk. Poleg omenjenih še Anastasia Dobromyslova (2009 in 2019) in Lisa Ashton (2019).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394