Moskisvet.com
Luka Dončić

Šport

Že vzklikajo MVP – Dončić z asistencama za anale

A.P.
15. 10. 2019 07.03
1

Že diši po končnici? Luka Dončić se z Dallasom vneto pripravlja na začetek svoje druge sezone v ligi NBA. Potem ko je sredi lanske zamenjal skoraj vse soigralce, se zdaj v družbi Kristapsa Porzingisa in druščine vneto uigrava za začetek rednega dela sezone, ki ga želijo Teksačani končati na mestih, ki vodijo v končnico. Da so Telički zreli zanjo, nakazujejo zadnje pripravljalne tekme, na katerih smo dobili prve jasne obrise kemije med Dončićem in Porzingisom, ki počasi že delujeta kot dobro naoljen stroj, ki bo (upajmo) mlel nasprotnike.

Luka Dončić je močno pogrešal košarko – še nikoli med sezonama ni imel tako dolgega premora – kar se odraža na parketu, kjer ni čakal do začetka rednega dela sezone, da bi ponovno pokazal svoj širok repertoar znanja in začel zbirati točke za naziv MVP-ja rednega dela sezone. Z vrhunskimi in ne le ''cirkuškimi'' potezami je že nekajkrat nakazal tekmecem, kaj jih čaka, ko se bodo zoperstavili ekipi Marka Cubana oz. Ricka Carlislije. Ta več kot očitno ne bo več topovska hrana nasprotnika, kot je bilo to preteklih nekaj sezon, pač pa lačna zver, saj sta tako Luka, kot Kristaps Porzingis, ki je bil s parketov zaradi poškodbe odsoten skoraj 20 mesecev, lačna dokazovanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da se je dallaški ''Big Two'' hitro ujel, dokazujejo zadnje pripravljalne tekme, na katerih je Dončić še enkrat več dokazal, da je eden tistih vlečnih konj, ki s svojo prisotnostjo na igrišču druge igralce dela boljše, in ne voditelj tipa Westbrook, čigar glavna skrb je pisana osebna statistika.

NBA urnik: kdaj se bodo Slovenci udarili med seboj?
Preberi še
NBA urnik: kdaj se bodo Slovenci udarili med seboj?

Samo poglejte si dve briljantni asistenci Latvijcu na zadnji tekmi proti Westbrookovi bivši Oklahomi, ki dokazujeta Lukov neverjeten pregled nad igro, njegova košarkarska inteligenca pa omogoča soigralcem, da zlahka zaključujejo koše. Kirurško natančna podaja za alley-loop zabijanje in podaja za hrbtom sta bili preveč za obrambo Gromov, ki so klonili s 107 proti 70.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg tega, da sta na zadnji pripravljalni tekmi v domači dvorani svoj del posla opravila Dončić in Porzingis, veseli dejstvo, da so tudi ostali člani ekipe Dallasa na parketu prispevali želeni delež, kar kaže na to, da imajo Telički potrebno globino za odprt lov na končnico. Dončić je na tekmi prispeval 19 točk in podelil 7 asistenc, spotoma pa pobral še 10 žog.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376