Moskisvet.com
Primož Roglič

Šport

Zapirajo pipico: Jumbo se umika iz kolesarstva

M.S.
02. 06. 2023 14.00
0

Novi izvršni direktor verige trgovin Jumbo kmalu ne bo več glavni sponzor Rogličeve ekipe Jumbo Visma.

Veriga supermarketov Jumbo po navedbah nizozemskega časopisa AD ne bo več sponzor Rogličeve kolesarske ekipe Jumbo-Visma, prav tako ne bodo več pokrovitelji drsalne sekcije kluba, umikajo pa se tudi iz formule ena.

Primož Roglič je s klubom osvojil dve tritedenski dirki.
Primož Roglič je s klubom osvojil dve tritedenski dirki. FOTO: AP

Kot je pojasnil novi izvršni direktor verige supermarketov, Ton van Veen, bodo sponzorstvo prekinili najkasneje do konca leta 2024, ko se jim izteče pogodba z ekipo. Če bo kateri drugi sponzor želel prevzeti njihovo mesto glavnega pokrovitelja pred tem, mu bodo mesto rade volje odstopili. 

Jumbo je z ekipo osvojil vse, kar se osvojiti da.
Jumbo je z ekipo osvojil vse, kar se osvojiti da. FOTO: Alex Broadway

''Sponzorstvo nam je prineslo prepoznavnost, a smo osvojili vse, kar se osvojiti da. Letno v športna sponzorstva vložimo preko 20 milijonov evrov, a evre lahko zapraviš samo enkrat. Tega denarje ne moremo vrniti kupcem ali ga vložiti v trajnost in zdravje,'' je odločitev pojasnil van Veen.

Kdo je Mitja Mežnar, nepričakovani junak dirke po Italiji?
Preberi še
Kdo je Mitja Mežnar, nepričakovani junak dirke po Italiji?

Jumbo je drugi sponzor ekipe, katere korenine segajo v leto 1984, postal leta 2015, ko je bila ekipa znana kot LottoNL-Jumbo, glavni sponzor pa je od leta 2019.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342