Moskisvet.com
Žan Košir

Šport

Veteran Žan Košir: ''Videti je, da še dolgo ne bom nehal tekmovati''

David Stropnik
10. 12. 2021 05.00
0

Jutri se v Rusiji začenja sezona svetovnega pokala za deskarje na snegu, ki bo vrhunec doživela na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer Slovenci znova veliko pričakujemo tudi od Žana Koširja, mojstra deske in olimpijad. 37-letni Tržičan, ki se ponaša s tremi olimpijskimi kolajnami, se je po petih letih težav s poškodbo hrbta letos vrnil na zmagovalne stopničke. Z njim smo klepetali na predsezonskem treningu na ledeniku Kaunertal.

Dirkaško doživetje za vsakogar
Preberi še
Dirkaško doživetje za vsakogar

Žan je eden tistih redkih športnikov, ki so na svojem področju dosegli praktično vse, kar je mogoče – od olimpijske kolajne do medalje na svetovnem prvenstvu in kristalnega globusa za zmagovalca svetovnega pokala. Proslavil se je v Sočiju, kjer je Sloveniji prideskal prvo olimpijsko kolajno v deskanju na snegu in nato bronasti paralelni veleslalomski dodal še srebrno (paralelno) slalomsko. In ob koncu sezone osvojil še veliki kristalni globus v paralelnih disciplinah deskanja na snegu, vključno z malima v slalomu in veleslalomu. 

V soboto se v Rusiji začenja sezona svetovnega pokala za deskarje na snegu, ki bo vrhunec doživela na olimpijskih igrah v Pekingu.
V soboto se v Rusiji začenja sezona svetovnega pokala za deskarje na snegu, ki bo vrhunec doživela na olimpijskih igrah v Pekingu. FOTO: David Stropnik
Ester Ledecka: na treningu z najbolj vsestransko športnico
Preberi še
Ester Ledecka: na treningu z najbolj vsestransko športnico

Nato ga je ustavila poškodba hrbta, zaradi katere praktično ni mogel trenirati. Kljub temu je v Pjongčangu štiri leta kasneje osvojil še en olimpijski bron v paralelnem veleslalomu. Kmalu po tem uspehu se je razveselil prvega otroka, ki pa ga, kot pravi sam, tako kot poškodba ne ustavlja, ampak je zaradi njega še hitrejši. Vrnitev na zmagovalno stopničko svetovnega pokala letos na Rogli to očitno potrjuje. Prav tako ostaja zvest – poleg deskanja na snegu – svojim najljubšim športom, predvsem kajtanju in gorskemu kolesarjenju.  

Žan je zaradi sina še hitrejši. Kmalu dobi še hčerko.
Žan je zaradi sina še hitrejši. Kmalu dobi še hčerko. FOTO: David Stropnik
Podnevi majhen družinski avto, ponoči ponoreli dirkalnik
Preberi še
Podnevi majhen družinski avto, ponoči ponoreli dirkalnik
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382