Moskisvet.com
Slovenija - Nemčija

Šport

Začenjajo se izločilne tekme svetovnega prvenstva v odbojki

N. Č.
02. 09. 2022 05.00
0

Za slovensko odbojkarsko reprezentanco, ki je bila del skupine D, so trije napeti obračuni, ki so jih naši odbojkarji lahko odigrali kar pred domačim občinstvom. Poleg dobre fizične pripravljenosti naših igralcev je glasno navijaško vzdušje v ljubljanskih Stožicah zagotovo pripomoglo k dvema absolutnima zmagama naše reprezentance in dokaj izenačenemu boju s favoriziranimi Francozi.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Slovenija je prvo tekmo letošnjega svetovnega prvenstva v odbojki odigrala 26. avgusta z reprezentanco Kameruna, ki v skupini D ni osvojila niti enega samega niza. Najprej so jih z rezultatom 3:0 premagali naši fantje, nato pa so z istim rezultatom izgubili še proti Nemcem in Francozom. Kljub temu, da se Kamerun ni prebil v izločilne boje letošnjega prvenstva, jim bo prestolnica naše države ostala v lepem spominu. Yvan Arthur Kody je za novinarje 24ur.com povedal: "Slovenski navijači so odlični. Videti je, da cenijo dober šport. Če daš vse od sebe, te znajo nagraditi. Bilo smo zelo presenečeni nad podporo, ki so nam jo izkazali. Tukaj je takoj videti, kako radi imajo ljudje šport, pa tudi odbojko."

Kody Bitjaa Yvan Arthur
Kody Bitjaa Yvan Arthur FOTO: Luka Kotnik
Kamerunci navdušeni nad navijači: 'Takšna podpora se te dotakne'
Preberi še
Kamerunci navdušeni nad navijači: 'Takšna podpora se te dotakne'

Izmed 24-ih sodelujočih ekip na letošnjem svetovnem prvenstvu se jih je v izločilne boje uvrstilo najboljših 16.  V nadaljevanje tekmovanja so se uvrstile vse ekipe, ki so v svojih skupinah zasedle prvo ali drugo mesto, napredovanja pa so se razveselile tudi štiri tretjeuvrščene reprezentance, ki so med skupinskim delom tekmovanja zbrale dovolj točk z osvojenimi nizi. Kot zmagovalke skupin so napredovale reprezentance Srbije, Brazilije, Poljske, Francije, Italije in Nizozemske, kot drugouvrščene ekipe so se v nadaljevanje tekmovanja uvrstile Ukrajina, Japonska, ZDA, Slovenija, Turčija in Iran, med srečne tretjeuvrščene ekipe pa spadajo Kuba, Argentina, Nemčija in Tunizija

Tekmovanje zapuščajo: Kanada, Mehika, Egipt, Portoriko, Bolgarija, Katar, Kamerun in Kitajska.

SP v odbojki: kdo je napredoval, kdo izpadel in kdo se bo s kom pomeril?
Preberi še
SP v odbojki: kdo je napredoval, kdo izpadel in kdo se bo s kom pomeril?

Pravila svetovnega prvenstva velevajo, da sta državi gostiteljici postavljeni kot nosilki izločilnih bojev. To pomeni, da se bosta v osmini finala pomerili z zadnjo in predzadnjo reprezentanco po končanem skupinskem delu tekmovanja. Ker je Poljska skupinski del končala s tremi zmagami, ji je bila dodeljena zadnja uvrščena ekipa (Tunizija), Sloveniji, ki je končala skupinski del z dvema zmagama in enim porazom, pa je bila dodeljena predzadnja ekipa (Nemčija). V kolikor bomo reprezentanco Nemčije ponovno uspešno premagali, nas v četrtfinalu čaka zmagovalec obračuna med Nizozemci in Ukrajinci. Tekmo med Nizozemsko in Ukrajino si lahko ogledate 5. septembra, ob 17:30, na Kanalu A ali portalu VOYO!

Slovenija - Nemčija
Slovenija - Nemčija FOTO: Damjan Žibert

V skupinskem delu smo reprezentanco Nemčije sicer že premagali in to brez kakršnih koli težav, vendar je ključnega pomena, da ostanemo zbrani, saj se Nemčija zagotovo ne bo predala brez trdega boja. 3. septembra nas sicer ponovno čaka domače občinstvo, vendar bo Nemčija nedvomno želela popraviti klavrn vtis, ki ga je naredila v skupinskem delu tekmovanja.

Navijajte za slovensko odbojkarsko reprezentanco v soboto, 3. septembra, ob 17:30, na POP TV ali VOYO! Naše odbojkarje lahko podprete tudi v živo, v ljubljanskih Stožicah!

Navijači na tekmi Slovenija - Nemčija
Navijači na tekmi Slovenija - Nemčija FOTO: Aljoša Kravanja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497