Moskisvet.com
Russel Westbrook - Houston

Šport

Westbrook se seli v Houston, Dragić ostaja v Miamiju

A.P.
12. 07. 2019 06.54
0

Saga s prestopom gospoda trojnega dvojčka je končana. Russell Westbrook, ki so ga po odhodu Paula Georgea k Los Angeles Clippersom najbolj povezovali z Vročico iz Miamija, se odpravlja v Houston, kjer bo ponovno združil moči z Brado aka Jamesom Hardnom, s katerim sta nekoč pri Gromovnikih v navezi s Kevinom Durantom že igrala. V nasprotno smer se seli 34-letni Chris Paul, ki je bil pri Raketah od leta 2017.

Oklahoma City Thunder in Houston Rocketski so našli skupni jezik za svojeglavega 30-letnega zvezdnika Russella Westbrooka. Rakete so v zameno dobile Chrisa Paula, četrtega z nabora leta 2005, v menjavi pa so dobili še prvi izbor na naboru leta 2024 in 2026 ter Houstonov izbor leta 2021 in 2025.

Te 3 stvari mora pred sezono izboljšati Dončić, če želi Dallas priti v končnico
Preberi še
Te 3 stvari mora pred sezono izboljšati Dončić, če želi Dallas priti v končnico

Prav prijateljstvo med Jamesnom Hardnom in Westbrookom, ki je celotno kariero v ligi NBA prežival v Oklahomi, je botrovalo nepričakovanemu prestopu.

Westbrook bo ponovno združil moči z Jamesom Hardnom.
Westbrook bo ponovno združil moči z Jamesom Hardnom. FOTO: Profimedia

Do tega trenutka so bili na trnih tudi slovenski ljubitelji košarke, saj bi morebitna selitev Westbrooka v Miami, pomenila, da bo moral delodajalca zamenjati tudi Goran Dragić, kar pa se na koncu ni zgodilo. V nasprotno smer naj bi poleg Dragića med drugim odšel še Kelly Olynky, vendar pa v Oklahomi očitno niso našli skupnega jezika glede menjave, saj je moštvo Pata Rileyja vztrajalo pri pogodbi, ki ni bila po meri Gromovnikov, ki tako začenjajo rekonstrukcijo ekipe, ki je v preteklosti z omenjeno zvezdniško trojico veliko obetala, a na koncu pobirala zgolj drobtinice.

James Harden je ob bok dobil novega zvezdnika.
James Harden je ob bok dobil novega zvezdnika. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390