Moskisvet.com
Pol Espargaro-1

Šport

Vrača se MotoGP!

M. A.
21. 03. 2023 08.29
0

Najhitrejše prvenstvo na svetu MotoGP je dobesedno v nizkem startu, da požene super zmogljive motocikle novi sezoni naproti. Karavana dirkačev bo sezono začela ta konec tedna na Portugalskem, na sporedu bo rekordnih 21 prizorišč z dvema dirkama, prenosov kvalifikacij in dirk pa kot vedno ne zamudite na Kanalu A in VOYO.

Največja sprememba letos bodo sobotne sprint dirke. Že ob dopoldnevih dirkače čakajo kvalifikacije, popoldne pa še sprint dirke, ki bodo za polovico krajše od glavne nedeljske dirke, dirkači pa bodo prejeli polovične točke. Startna izhodišča za obe dirki bodo določile kvalifikacije, zato bodo dirkači lahko na sprint dirki tvegali več, saj bodo v primeru padca izgubili manj točk kot na nedeljski dirki. Za gledalce bo to nedvomno velika popestritev.

Komentator dirk bo novinar in poznavalec motoristične scene David Stropnik, strokovni komentator pa Peter Kavčič, ki se novih dirk zelo veseli. "Veliko je dirkačev, ki se lahko potegujejo za stopničke, pa tudi za zmago, kar je za dirke vedno dobro."

"Čaka nas super sezona z več dirkami in z res izenačenimi dirkači, ki si želijo osvojiti naslov. Karavano dirkačev bo popestril aktualni prvak moto2 Augusto Fernandez, osemkratni svetovni prvak Marc Marquez pa se vrača v svojo polno sezono," napoveduje Stropnik. 

David Stropnik in Peter Kavčič
David Stropnik in Peter Kavčič FOTO: Kanal A

Dogajanje pred, med in po dirki bo iz Portugalske spremljala novinarka Eva Koderman Pavc. "V zadnjih sezonah je kandidatov za zmago veliko, kar že samo po sebi obljublja vznemirljiv boj za naslov svetovnega prvaka MotoGP. Prav tako ne boste prikrajšani za poglobljene intervjuje, v katerih skušamo o dirkaču med drugim izvedeti reči, ki so sicer v dirkaškem paddocku očem javnosti skrite."

Svetovni prvak bo na zmagovalne stopničke res stopil šele na zadnji dirki, in sicer konec novembra v Valencii, ta vikend pa se začne zares. 

V soboto si na Kanalu A in VOYO (prek dodatnih kamer) lahko najprej ogledate kvalifikacije, in sicer ob 11.45, ob 15.50 bo čas za novost – sprint dirko; v nedeljo ob 14.00 je na sporedu dirka MotoGP, prosti treningi pa že v petek na VOYO. 

David Stropnik in Peter Kavčič
David Stropnik in Peter Kavčič FOTO: Kanal A
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382