Moskisvet.com
Vlatko Čančar

Šport

V novi sezoni še en Slovenec v NBA!

A.P.
13. 07. 2019 23.06
1

Slovenski košarkarski up, Vlatko Čančar, ki se te dni poti onkraj luže na poletni ligi v Las Vegasu v dresu ekipe Denver Nuggets, je tako navdušil vodstvo ekipe, da naj bi po poročanju Emiliana Carchia iz Sportande v prihodnji sezoni obleke dres ekipe, kjer igra tudi vzhajajoča zvezda, Srb Nikola Jokića.

Vlatka Čančarja so Denver Nuggetsi kot 49. po vrsti izbrali na naboru leta 2017. Tisto sezono je najprej igral za srbsko ekipo Mega Laksa, bil pa je tudi eden tvorcev zmage slovenke reprezentance na evropskem prvenstvu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po zlati kolajni se je sredi sezone 2017/18 preselil k španskemu San Pablo Burgosu – na 34 tekmah je v povprečju dosegal 10 točk, pobral 3,7 žoge in 33-odstotno metal za tri – kjer njegove predstave v prvi španski ligi niso ostale neopažene, zato ga je Denver letos povabil v poletno ligo NBA, kjer je takoj navdušil. Tudi z atraktivnimi zabijanji. Kot pravijo, njegova igra predstavlja več kot kažejo številke, saj da ga krasi izjemna košarkarska inteligence. Zna prodreti pod koš, metati za tri, v obrambi lahko igra na več položajih, odlično skače, podaja in zna zadati s hrbta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaradi vseh teh odlik naj bi z 22-letnim Koprčanom podpisali uradno pogodbo in v tem primeru se bo na parketih lige NBA v sezoni 2019/20 pridružil Luki Dončiću in Goranu Dragiću.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382