Moskisvet.com
Jan Frodeno

Šport

Triatlonec Ironmana oddelal kar doma

A.P.
13. 04. 2020 09.00
0

Kot da triatlon sam po sebi ne bi bil dovolj velik izziv, ne zgolj za telo, pač pa tudi duha, je svetovni zvezdnik te brutalne discipline izziv opravil kar doma, in to kar Ironmana. Trikratni svetovni prvak v tej disciplini Nemec Jan Frodeno je namreč na svojem domu v španski Gironi preplaval 3,86 kilometra, prekolesaril 180 kilometrov in pretekel maratonsko razdaljo (42,2 kilometra). Za nor TriatHome izziv je potreboval 8 ur, 33 minut in 38 sekund – za primerjavo, svetovni prvak je postal s časom 7:51:13. Dejanje je imelo tudi dobrodelno noto in na koncu je zbral več kot 200.000 evrov.

38-letni olimpijski zmagovalec v triatlonu (2008) in trikratni svetovni prvak v Ironmanu (2015, 2016 in 2019) Jan Frodeno se je nenavadnega izziva, ki ga je prenašal v živo in vmes celo kramljal z nekaterimi zvezdniki športa, kot so upokojeni tenisač Boris Becker, upokojeni smučar Felix Neureuther, nogometaš Mario Götze in kolesarska legenda Fabian Cancellara, lotil v sodelovanju s fundacijo Laureus Sport for Good.

Jan Frodeno se je oktobra 2019 veselil tretje zmage na Ironmanu.
Jan Frodeno se je oktobra 2019 veselil tretje zmage na Ironmanu. FOTO: Profimedia

Zbrani denar – med prenosom se je nakapljalo 205.500 evrov, k čimer je sam prispeval 10.000 evrov, denar pa lahko še vedno darujete – namenil zdravstvenim ustanovam v njegovem rodnem Kölnu in Gironi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Maraton odtekel kar na balkonu!
Preberi še
Maraton odtekel kar na balkonu!

Med podvigom, ki je trajal 8 ur 33 minut in 39 sekund in med katerim je plaval v domačem bazenu s protitokom in elastiko, ta omogoča plavanje na mestu, kolesaril na trenažerju in tekel na tekalni stezi, so ga poleg znanih športnikov spodbujali tudi številni prijatelji, za dodatno motivacijo pa je z izborom glasbe skrbela DJ-ka, medtem ko ga je z vsem potrebnim oskrbovala 38-letna žena Emma Snowsill, prav tako olimpijska prvakinja v triatlonu (Peking 2008). Dejal je, da je bil to njegov ''prvi Ironman, na katerem sem zaužil več kalorij, kot sem ji pokuril."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Kolesarjenje v času koronavirusa: trenažer, valji ali sobno kolo?
Preberi še
Kolesarjenje v času koronavirusa: trenažer, valji ali sobno kolo?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382