Moskisvet.com
Porzingis pogodba

Šport

Toliko več od Dončića bo pri Dallasu zaslužil Porzingis

A.P.
26. 06. 2019 14.54
0

Čez nekaj dni se v najmočnejši košarkarski ligi NBA začenja prestopni rok in takrat bo z Dallasom večletno pogodbo podpisal tudi latvijski megazvezdnik Kristaps Porzingis, ki je po koncu sezone postal zavarovani prost igralec, Mark Cuban in druščina pa so mu pred nos pomolili maksimalno pogodbo.

NBA ekipa Dallas Maverics, pri kateri je preteklo sezono nase vseskozi opozarjal Luka Dončić in si z odličnimi predstavami prislužil naziv novinca leta – to mu je uspelo šele kot drugemu Evropejcu – počasi dobiva obrise šampijonske ekipe. Kmalu bo dal svoj podpis pod petletno pogodbo Latvijec Kristaps Porzingis, ki je v Teksas prišel konec januarja iz ekipe New York Knicks, kjer je igral vse od leta 2015, ko ga je ta kot četrtega izbral na draftu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Porzingis je poleti postal zavarovani prosti igralec, kar v praksi pomeni, da lahko sprejme katerokoli finančno ponudbo drugega kluba, a ima Dallas možnost, da to ponudbo izenači, če ga želi obdržati. Porzingis in Dončić sta medtem že spletla prijateljske vezi in obeta se eden najbolj dominantnih parov v ligi NBA, ki mu napovedujejo bleščečo prihodnost.

Letalska družba ''ponižala'' Dončića in njegovo družino
Preberi še
Letalska družba ''ponižala'' Dončića in njegovo družino

Za pet let Mavericsi 221 centimetrov visokemu Latvijcu – ta je nazadnje igral 6. februarja 2018, ko si je na tekmi z Milwaukee Bucksi v levem kolenu strgal križne vezi – ponujajo 140 milijonov evrov (158 milijonov ameriških dolarjev) oz. cca. 28 milijonov na sezono, kar je precej več kot bo prejemal Dončić, ki je še v klinču kolektivne pogodbe NBA za novince izbrane v prvem krogu. Dončić je pri Dallasu v pretekli sezoni prejel cca. 5,8 milijona evrov (6,569,040 ameriških dolarjev) s čimer je bil 182. najbolje plačani igralec v NBA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prihodnjo sezono bo svoj račun obogatil za cca. 6,8 milijona evrov (7,693,200 ameriških dolarjev), v tretji, ko bo že lahko odšel drugam, pa za cca. 7,1 milijona evrov (8.059.680 ameriških dolarjev). V četrtem letu bo slovenski branilec dobil 26,4 odstotka več glede na tretje leto pogodbe, in sicer cca. 9 milijonov evrov (10,187,435 ameriških dolarjev), lahko pa mu Dallas ponudi novo večletno pogodbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

vir: hoopshype.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390