Moskisvet.com
Luka Dončić

Šport

Toliko je v zadnjem letu zaslužil Luka Dončić, ki sodi med najbogatejše mladeniče na svetu

M.S.
26. 05. 2023 08.00
0

Revija Forbes je objavila svež seznam najbolje plačanih športnikov, starih do 25 let, v prvi peterki pa se je znašel tudi Luka Dončić.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Luka Dončić presenetil s pričesko: 'Takoj zamenjaj frizerja!'
Preberi še
Luka Dončić presenetil s pričesko: 'Takoj zamenjaj frizerja!'

Luka Dončić se ne uvršča le v sanjsko prvo peterko v košarki, ampak tudi v finačnem svetu. Med najbolje plačanimi športniki do 25 let se je namreč znašel tudi slovenski košarkarski as. Revija Forbes, ki vsako leto objavi seznam najbolje plačanih športnikov, ima tudi posebno kategorijo, v katero se je tik pod vrh uvrstil slovenski košarkar, ki igra za ekipo Dallas Mavericks.

Toliko je letos Dončić zaslužil za dosežen koš
Preberi še
Toliko je letos Dončić zaslužil za dosežen koš
Luka Dončić je eden najbolje plačanih športnikov na svetu.
Luka Dončić je eden najbolje plačanih športnikov na svetu. FOTO: AP
Na Hrvaškem bodo zopet 'pele' pesti
Preberi še
Na Hrvaškem bodo zopet 'pele' pesti

Na vrhu omenjenega seznama se je zašel 24-letni francoski nogometaš Kylian Mbappe, ki mu je klubska pogodba s PSG-jem v zadnjem letu dni navrgla 86,6 milijona evrov (93 milijonov ameriških dolarjev), še dodatnih 17,7 milijona evrov (19 milijonov dolarjev) pa je dobil z naslova sponzorskih pogodb. Sledi mu igralec ameriškega nogometa Kyler Murray s 70,5 milijona dolarjev zaslužka, tretji pa je voznik formule ena in večkratni svetovni prvak Max Verstappen, ki je v zadnjem letu zaslužil 64 milijonov dolarjev. Tik pod odrom za zmagovalce se je znašel čudežni deček nogometa Erling Haaland, ki je zaslužil 52 milijonov dolarjev, peterico pa zaokrožuje prvo ime ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić, ki je s klubsko pogodbo preteklo obračunsko obdobje zaslužil 32,3 milijona evrov (34,7 milijona dolarjev), sponzorske pogodbe pa so 24-letnemu Ljubljančanu navrgle še dodatnih 8,7 milijona evrov (9,3 milijona dolarjev) zaslužka. Skupno je torej v zadnjem letu zaslužil 41 milijonov evrov. Omenjena peterica se je znašla tudi na seznamu 50 najbolje plačanih športnikov na svetu.

Tako lepo ženo ima Remco Evenepoel, živela sta na isti ulici
Preberi še
Tako lepo ženo ima Remco Evenepoel, živela sta na isti ulici

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342