Moskisvet.com
Mikaela Shiffrin

Šport

To pomeni skrivnostna kratica na čeladi Mikaele Shiffrin

M.S.
24. 03. 2023 07.00
0

Ameriška alpska smučarka še naprej postavlja mejnike, potem ko je v pravkar končani sezoni poskrbela, da je padel tudi absolutni rekord švedskega smučarja Ingemarja Stenmarka, ki ga je neuspešno napadala tudi njena rojakinja Lindsey Vonn. Po koncu sezone je najboljša smučarka v zgodovini razkrila, kaj pomeni kratica na njeni čeladi.

Pozorni opazovalci alpskega smučanja ste lahko na zadnji strani čelade kraljice belih strmin, 28-letne Mikaele Shiffrin, opazili nenavadno kratico, ki je ne boste našli niti v slovarju generacije Z ali Alfa. Kot je nedavno pojasnila Američanka, ki je s 14 zmagami v pretekli sezoni (do zdaj jih je največ v eni sezoni zbrala 17) zaslužila največ v eni sezoni do zdaj, tudi več kot najuspešnejši smučar – več o zaslužkih alpskih smučarjev in denarni pogači, ki si jo je odrezala Ilka Štuhec, si lahko preberete TU – kratica ABFTTB pomeni ''Always be faster than the boys'', kar v prevodu pomeni ''Bodi vedno hitrejša od fantov''.

 

Toliko je letos z uspehi zaslužila Ilka Štuhec
Preberi še
Toliko je letos z uspehi zaslužila Ilka Štuhec

 

''Ena od mojih vzornic med alpskimi smučarkami Heidi Voelker mi je to napisala na poster. V bistvu je to na plakat napisala vsem svojim oboževalcem. Ko sem bila mlajša, sem to pisala na svoje smuči, zdaj pa je na moji čeladi,'' je pojasnila Američanka, ki je sporočilo trikratne olimpijke v dar dobila pri šestih letih in ga v srcu nosi še danes.

Tako lepo ženo ima Kubacki, to je njuna ljubezenska zgodba
Preberi še
Tako lepo ženo ima Kubacki, to je njuna ljubezenska zgodba

Drugi napis, ''Be Nice. Think First. Have Fun'' oz. v prevodu ''Bodi prijazen. Najprej razmisli. Zabavaj se'', pa je nekaj, ''kar sta moja mama in oče vedno govorila bratu in meni, to filozofijo pa sem nato ponotranjila''.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Shiffrinova je v nedavno končani sezoni alpskega smučanja osvojila že svoj peti veliki kristalni globus – med ženskami je s šestimi rekorderka Annemarie Moser-Proell, med moškimi pa z osmimi Marcel Hirscher – pri podiranju rekordov pa je bila prekratka le za tistega Tine Maze iz sezone 2012/2013, ko je ta osvojila rekordnih 2.414 točk. Kje so njene meje, ve zgolj ona sama, upa pa, do bo dosegla še kakšno zmago. Do zdaj jih ima na svojem računu že 88!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376