Moskisvet.com
Morhad Amdouni

Šport

Francoz poskrbel za najbolj sramotno potezo na olimpijskih igrah v Tokiu

A.P.
09. 08. 2021 06.00
0

Olimpijske igre v Tokiu so za nami. Slovenci smo lahko z izkupičkom prezadovoljni – s tremi zlatimi, srebrno in branoasto medaljo je za nami najuspešnejša olimpiada – in ponosni na prav vse naše športnike, ki so zastopali slovensko trobojnico. Tega pa ne moremo trditi za Francoze, potem ko je na zadnji tekmovalni dan njihov tekač na dolgih in srednjih progah poskrbel za sramotno potezo.

Čeprav so nas med olimpijskimi igrami ganili številni čustveni trenutki med tekmovalci in tekmeci, ob katerih se nam je orosilo oko, se žal tekmovalnost včasih pokaže tudi v nešportnem duhu. Zanjo je na olimpijskih igrah v Tokiu poskrbel maratonski tekač iz Francije Morhad Amdouni, ki je storil nekaj nezaslišanega.

Toliko je vredno olimpijsko zlato v Sloveniji. Kaj pa drugod?
Preberi še
Toliko je vredno olimpijsko zlato v Sloveniji. Kaj pa drugod?

Na eni od postojank, kjer je maratonske tekače čakalo okrepčilo, je namenoma prevrnil vse plastenke z vodo in pograbil zadnjega, da njegovi tekmeci ne bi mogli poseči po prepotrebni osvežitvi. Maraton je namreč potekal v neznosnih pogojih, potem ko je zaradi velike vročine (27 stopinj Celzija) in vlažnosti odstopilo kar 30 tekačev. Incident se je zgodil na 28. kilometru, ko je bil osramočeni tekač še v vodilni skupini.

''Slovenska'' plavalka Tilka Paljk: '' V Zambiji je depresija bolezen zgolj belcev''
Preberi še
''Slovenska'' plavalka Tilka Paljk: '' V Zambiji je depresija bolezen zgolj belcev''

33-letni Francoz je 42-kilometrsko razdaljo končal kot 17., maraton pa je s časom 2:08:38 dobil 36-letni Kenijec Eliud Kipchoge, ki je postal šele tretji maratonec, ki je uspel ubraniti olimpijsko zlato. Srebro je osvojil Nizozemec Abdi Nageeye, ki je bil sicer prva žrtev nizkotne poteze Francoza, ki je leta 2018 na evropskem prvenstvu v Berlinu slavil v teku na 10.000 metrov, na 5.000 pa tedaj osvojil bron.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390