Moskisvet.com
Primož Roglič Višarje

Šport

To bodo Italijani storili s tablico na Višarjah, posvečeno Rogliču

M.S.
04. 07. 2023 08.00
1

Po epskem kronometru na Višarje, ki ga je odpeljal Primož Roglič na predzadnji etapi Dirke po Italiji in oblekel roza majico, ki jo je nato osvojil tudi v Milanu, so njegovi zvesti navijači na delu, kjer je imel težave z verigo, v asfalt pričvrstili obeležje.

Slovenski navijači so na vzponu na Višarje na mestu, kjer je imel Primož Roglič na Dirki po Italiji težave z verigo, postavili tablico z napisom ''Na tem mestu se je snel z verige'' kot spomin za vse, ki bodo šli mimo in jim bo služilo kot spodbuda za strm odsek ceste na Višarje, kjer je Roglič spisal zgodovino in se kljub tehničnim težavam odpeljal skupni zmagi naproti.

Primož Roglič je na 20. etapi dirke po Italiji spisal zgodovino.
Primož Roglič je na 20. etapi dirke po Italiji spisal zgodovino. FOTO: Jakob Batič

Čeprav je šlo za nezakonit poseg, saj avtorji niso dobili dovoljenja, je bil strah, da bodo tablico pristojni umaknili, odveč, saj je predsednik lokalne skupnosti Camporosso Maurizio Lattisi za 24ur dejal, da je to kraj spomina. "Vsak športnik, ki bo prišel in videl to ploščo, bo pomislil na Rogličevo doživetje, na pustolovščino, na to fantastično izkušnjo.''

Kdo je Mitja Mežnar, nepričakovani junak dirke po Italiji?
Preberi še
Kdo je Mitja Mežnar, nepričakovani junak dirke po Italiji?

''Ker je plošča tako majhna, dovoljenja ni treba imeti. Za nas je pomembno, da plošča ostane tukaj, ker služi kot nekakšna motivacija za ljudi, ki se vozijo po isti cesti kot Roglič, da se spomnijo, kaj počenja.'' Ob obeležju bodo postavili tudi steber z rdečo zastavico, da bo spominska plošča še bolj opazna.

Posebnosti wimbledonske ''svete trave'' – visoka kazen za igralce, ki jo poškodujejo
Preberi še
Posebnosti wimbledonske ''svete trave'' – visoka kazen za igralce, ki jo poškodujejo

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382