Moskisvet.com
mobilni telefon

Tehnologija

To bo prvi stekleni telefon

M.K.
02. 02. 2019 08.39
0

Ameriški tehnološki gigant Apple je vložil vlogo za patent, s katerim naj bi dodatno moderniziral nov model mobilnika iPhone. Podjetje načrtuje uporabo popolnoma steklenega sprednjega dela telefona.

Patent, imenovan Elektronske naprave s strukturnimi steklenimi deli, predvideva rabo upogljivega zaslona, ki bo nameščen na steklen nosilec. Tako naj bi bili novi modeli, izdelani po tej metodi, videti popolnoma stekleni.

Steklo mora biti dovolj tanko, a še vedno izredno trpežno in zmožno uporabnikom zagotoviti optimalno izkušnjo celotne naprave.
Steklo mora biti dovolj tanko, a še vedno izredno trpežno in zmožno uporabnikom zagotoviti optimalno izkušnjo celotne naprave. FOTO: Thinkstock

Elektronski elementi naprave bodo pritrjeni na stekleno ohišje. Na ta način bi steklo prevzelo vlogo nosilca in bi popolnoma nadomestilo kovinske zlitine, ki se zdaj uporabljajo kot osnova za izdelavo ohišij pametnih telefonov.

Vložitev patenta še ne pomeni, da bo Apple stekleni model tudi realiziral in ga predstavil trgu. Uporaba stekla v takšne namene namreč pomeni ogromno izzivov. Steklo mora biti dovolj tanko, a še vedno zelo trpežno in zmožno uporabnikom zagotoviti optimalno izkušnjo celotne naprave.

Razvoj takšnih revolucionarnih patentov na področju tehnologije lahko včasih traja tudi več let. Zato se še ne nadejajmo steklenih različic naslednje generacije iPhona, a vseeno ostanimo optimisti. Morda se že na naslednjem seznamu božičnih želja znajde tudi stekleni telefon.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390