Moskisvet.com
Luka Dončić in Mark Cuban

Šport

Te 3 stvari mora pred sezono izboljšati Dončić, če želi Dallas priti v končnico

A.P.
11. 07. 2019 10.37
1

Potem ko je ekipa Dallas Mavericks uradno končala s poletnim trgovanje, je postalo kristalno jasno, da bo Luka Dončić osrednji Teliček, ki bo voz vlekel proti tako želeni končnici. Kristaps Porzingis zaradi dolgotrajne odsotnosti s parketov in previdnosti ob povratku ne bo vseskozi na voljo (poslužili se bodo t. i. ''load managementa'') in ker je lastnik Mark Cuban že med prestopnim rokom dejal, da Dončić iz drugih igralcev izvleče najboljše, je breme končnice tako dokončno padlo na pleča slovenskega košarkarskega dragulja.

Lastnik teksaške ekipe, 60-letni milijonar Mark Cuban, vse upe tudi v prihodnji sezoni polaga v Luko Dončića. Ta mu je v prvi sezoni zaupanje povrnil z odličnimi predstavami in nagrado za novinca leta tako po mnenju novinarske srenje kot košarkarjev lige NBA. Zdaj so ambicije Teličkov še višje in navijači že konkretno pogledujejo proti končnici, ki si jo srčno želi tudi Dončić.

Mark Cuban upa, da bo Dončić v prihodnji sezoni še nadgradil svojo igro.
Mark Cuban upa, da bo Dončić v prihodnji sezoni še nadgradil svojo igro. FOTO: Profimedia

V Lukovi drugi sezoni od njega vsi pričakujejo še več. Pričakujejo košarkarja, ki gre po stopinjah LeBrona Jamesa. S pritiskom se Dončić pretirano ne obremenjuje, saj ga je kljub rosnim 20 letom dodobra vajen. Potem ko je Cuban za nekaj časa zaprl denarnico, je pojasnil, kaj želi in pričakuje, da Dončić, zdaj uradno idejni vodja Dallasove igre, v prihodnje še izboljša.

Dončića nagradil še ceh igralcev lige NBA
Preberi še
Dončića nagradil še ceh igralcev lige NBA

''Že tako mlad je odigral veliko tekem proti odraslim moškim. To utrudi telo. A ko si star 17, 18 in 19 let, nisi nikoli utrujen. Toda še nikoli se ni soočil z urnikom, ki ima 82 tekem proti košarkarjem, ki so dvakrat večji od njega. Pa je že sam orjak. Proti koncu lanske sezone je moral nekoliko upočasniti tempo, kar je bila zanj dobra šola – telesna pripravljenost, prehrana in vse ostalo so stvari, ki se jih moraš naučiti, da postaneš profesionalec v ligi NBA,'' je Cuban opisal lekcije, ki se jih je Dončić naučil v krstnici sezoni.  V čem lahko postane še boljši? ''V metu. Je dober strelec, a ne izjemen. Ko sem ga vprašal, kaj želi dodati, je dejal, da želi izboljšati met z levico. Izboljšati mora tudi eksplozivnost, saj rahlo preveč časa porabi za organizacijo napada. Včasih mu je zato začelo zmanjkovati časa. Ima izjemen pregled nad igro – vidi vse. Če lahko to, kar dela, dela še malce hitreje, bo olajšal delo vsem.''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382