Moskisvet.com
Padec Planica Daniel Andre Tande

Šport

Tandejev padec v Planici spomnil na grozovit padec Rogliča

A.P.
26. 03. 2021 09.54
0

Prvi tekmovalni dan v Planici je žal postregel tudi z grozovitim padcem Norvežana Daniela Andreja Tandeja, ki mu je kmalu po odskoku zagrabilo smučko in je z velike višine treščil ob hrbtišče skakalnice. K sreči v zvezi z Norvežanom iz bolnišnice prihajajo spodbudne novice, saj ni v smrtni nevarnosti, nas je pa padec močno spomnil na padec Primoža Rogliča prav tu v Planici, ki je bil verjetno tudi zadnji, ki je na planiški velikanki tako hudo padel, padec pa je bil skoraj identičen Norvežanovemu.

Te dni Planica gosti najboljše smučarske skakalce sveta, ki se merijo na zadnjih treh posamičnih tekmah za svetovni pokal v sezoni 2020/21. Dolina pod Poncami tako kot decembra sameva, saj zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa tudi tokrat tam ni gledalcev. Tem in vsem tam zbranim je zastal dih v poskusni seriji pred četrtkovo tekmo, ko je grdo padel Daniel Andre Tande. Norvežan je v želji po dobrem skoku v zraku storil napako.

Nesrečnemu Tandeju so hitro priskočili na pomoč.
Nesrečnemu Tandeju so hitro priskočili na pomoč. FOTO: Profimedia

Smučka mu je prišla malce prenizko, to mu je zagrabilo, ga zavrtelo in je z velike višine pri visoki hitrosti treščil ob doskočišče pri oznaki 99 metrov, potem pa ga je nezavestnega premetavalo vse do izteka skakalnice. V trenutku je v Planici nastala smrtna tišina, kot rečeno pa iz ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra prihajajo spodbudne novice o stanju 27-letnega nekdanjega svetovnega prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
To je sodnica, ki jo je očaral Dončić
Preberi še
To je sodnica, ki jo je očaral Dončić

V Planici na Letalnici bratov Gorišek takega hudega padca že dolgo ni bilo, po prenovi pa sploh še ne. Nazadnje nam je dih tako zastal, ko je prav pod Poncami 22. marca leta 2007 podobno padel naš kolesarski šampion Primož Roglič, tedaj še eden najobetavnejših smučarskih skakalcev, ki je na manjši napravi v Planici na tekmi celinskega pokala slavil star komaj 16 let. Če se je Roglič tedaj prezgodaj odrinil in mu je takoj po odskoku vzelo obe smučki, je Norvežanu kmalu po odskoku vzelo levo smučko, ga zavrtelo, a se je še uspel zaščiti z rokami, preden je treščil ob tla.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376