Moskisvet.com
Dominkanska republika odbojka

Šport

Tej nori točki bi zaploskali še naši srebrni odbojkarji!

A.P.
19. 10. 2019 07.00
0

Čeprav so nas slovenski odbojkarji na nedavnem evropskem prvenstvu razvajali z vrhunskimi točkami, pa se nobena ne more primerjati z izmenjavo med ženskima reprezentancama Dominikanske republike in ZDA, kjer so dekleta reševala nemogoče, žoga pa kar ni in ni hotela pasti na tla.

Pred dnevi je v prestolnici Portorika potekalo žensko kontinentalno prvenstvo v odbojki NORCECA, na katerem se za naslov prvaka vsaki dve leti borijo reprezentance iz držav Severne in Srednje Amerike ter Karibov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na finalni tekmi med Dominikansko republiko in ZDA so dekleta na obeh straneh mreže pokazala izjemno borbenost in požrtvovalnost, maratonski dvoboj, ki so ga na koncu s 3 : 2 (25-19, 25-23, 15-25, 20-25, 15-9) presenetljivo dobile Dominikanke – v skupinskem delo so namreč Američanke pometle z Dominikankami (27-25, 25-17, 25-14) in pred finalom sploh niso oddale niza – pa je postregel s točko, ki jo bomo še dolgo pomnili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zgodilo se je sredi četrtega niza, pri rezultatu 14 : 15 za ZDA, in ko so Dominikanke vodile z 2 : 1 v nizih. Točka je trajala kar 1 minuto in 24 sekund (24 izmenjav), kar je pa je še vedno 21 sekund manj od rekorda, ki ga s 16 menjavami, ki so trajale 1 minuto in 45 sekund, držita kitajski ekipi Tianjin in Bayi. Maratonsko točko so na koncu dobile Američanke, ki pa so bile tako izmučene, da so komaj slavile. No, zadnje pa so se smejale Dominikanke ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376