Moskisvet.com
Lora Klinc in Primož Roglič

Šport

Tako je zgodovinski trenutek pospremilo dekle Rogliča

A.P.
02. 06. 2019 22.42
0

Kot nekoč Bojan Križaj, vražje Slovenke, Tina Maze, Ilka Štuhec in Peter Prevc, je tudi Primož Roglič postal nacionalni junak in s svojimi neverjetnimi predstavami zanetil medijsko in navijaško evforijo, ki se je prelila tudi na ceste, saj so Slovenci v zadnjem tednu Gira zavzeli italijanske prelaze in mesta. Včeraj je po treh tednih neusmiljenega vrtenja pedal Roglič prišel na cilj Dirke po Italiji in osvojil končno tretje mesto, ki si ga je priboril na zadnji etapi in s tem spisal zgodovino. Na prizorišču je bila tudi njegova največja oboževalka, srčna izbranka Lora, ki je tako pospremila trenutek, ko si je Roglič zagotovil stopničke.

Na zadnji etapi, kronometru v Veroni, je imel Primož Roglič (Jumbo VIsma) samo 17 kilometrov, da za najmanj 24 sekund prehiti Mikela Lando (Movistar), če se želi prebiti na zmagovalni oder. To mu je tudi uspelo. S tretjim mestom v skupnem seštevku je na novo spisal slovensko kolesarsko zgodovino, saj do zdaj nihče še bone Slovenec ni končal više kot na 9. mestu.

Rimski amfiteater se je premenil v navijaški kotel.
Rimski amfiteater se je premenil v navijaški kotel. FOTO: Profimedia

To je uspelu Tadeju Valjavcu leta 2004. Kisovčan je kmalu po kronometru dejal: "Zame je ta zmagovalni oder kot zmaga in sem zelo, zelo ponosen na to.''

Roglič je iz sebe iztisnil zadnje atome moči.
Roglič je iz sebe iztisnil zadnje atome moči. FOTO: Profimedia

''Kaj naj rečem. Zelo, zelo zadovoljen sem in ponosen na to, kar nam je uspelo na koncu, ker kljub vsem težavam, ki sem imel po 14. etapi, ko se nisem počutil dobro in sem vsak dan dal svojih 110 odstotkov, se boril."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vseskozi ga je na dirki spremljala tudi njegova izbranka, visokonoseča Lora Klinc, ki pogostokrat ponudi pronicljiv pogled v življenje profesionalnega kolesarja. Čeprav je bil Roglič v primerjavi z Lando v zadnji etapi izrazit favorit, pa se v kolesarstvu nikoli nič ne ve vnaprej, zato s(m)o bili vsi do zadnjega na trnih.

Roglič po prihod v amfiteater.
Roglič po prihod v amfiteater. FOTO: Profimedia

Lora ga je čakala na cilju, v znamenitem amfiteatru, ki se je spremenil v navijaški kotel in kamor so tekmovalci zavili tik po prečkanju ciljne črte. Čakal jih je res veličasten sprejem. Veselje ob dejstvu, da je premagal Lando in si zagotovil tretjem mesto v skupnem seštevku, je bilo nepopisno. Odleglo je tudi Lori, ki pravi, da ne bi zdržala niti enega dneva več. Njeno reakcijo ob zaključku etape si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390