Moskisvet.com
Anže Lanišek

Šport

Tako se je Kubacki odzval na gesto Laniška

M.S.
03. 04. 2023 05.00
0

Včeraj se je v Planici končala sezona smučarskih skokov, ki se je za Slovence končala na najlepši možni način – z zmago Slovencev, ki so po zaslugi Timija Zajca in Anžeta Laniška po Poncami slavili dvojno zmago. Za najbolj ganljiv trenutek v Planici je poskrbel Lanišek, ki je na podelitev za najboljše v svetovnem pokalu prišel s silhueto Dawida Kucbackega, ki je zaključek sezone izpustil zaradi zdravstvenih težav njegove žene Marte.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Dawid Kubacki je pred slabim mesecem nenadejano zapustil smučarsko karavano, potem ko se je njegova žena Marta Kubacka zaradi hudih zdravstvenih težav znašla v bolnišnici in se nekaj časa borila za življenje.

Timi Zajc in Anže Lanišek sta bila na koncu na vrhu skoraj poravnana. Ločila ju je najmanjša možna razlika.
Timi Zajc in Anže Lanišek sta bila na koncu na vrhu skoraj poravnana. Ločila ju je najmanjša možna razlika. FOTO: Luka Kotnik
Tako lepo ženo ima Kubacki, to je njuna ljubezenska zgodba
Preberi še
Tako lepo ženo ima Kubacki, to je njuna ljubezenska zgodba

Anže Lanišek je z odličnimi rezultati na koncu Poljaka, ki je v prvem delu sezone nosil rumeno majico, nato pa bil edini, ki je še držal stik s Halvorjem Egnerjem Granerundom, po točkah prehitel, na podelitvi nagrad za končno uvrstitev pa Slovenec ni mogel zadržati solza. ''Dawid bi si zaslužil skupno tretje ali drugo mesto,'' je bil iskren 'Žaba'. Na gesto Slovenca se je kmalu odzval tudi Kubacki, ki je skoke preko televizijskega ekrana spremljal z ženo. "Nisem pričakoval česa takšnega. Cmok sem imel v grlu. Nemudoma sem mu poslal sporočilo. Ko sva z Marto to videla, sva jokala. Še zdaj me stiska pri srcu," je za Przeglad Sportowy Onet priznal Kubacki. Anžetova poteza dokazuje, kako veliko srce ima, doda Kubacki, ki je z Anžetom velik prijatelj, njegova gesta pa to samo potrjuje. ''Kljub temu, da tekmujemo drug proti drugemu in smo v športnem smislu rivali, se med sabo spoštujemo.'' Poljak je bil jasen, da ni nikogaršnja krivda, da je predčasno končal sezono in da je dosegel dovolj točk za četrto mesto.

To so lepe izbranke slovenskih ''orlov''
Preberi še
To so lepe izbranke slovenskih ''orlov''
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sicer pa je Kubaci še dejal, da se ženino stanje počasi izboljšuje in priznal, da vsega še ni dojel in bo mora zadevo predelati s psihologi, a je prepričan, da se bo vrnil enako močan, kot je bil.

Tako lepo ženo ima Kamil Stoch, spoznal jo je v Planici
Preberi še
Tako lepo ženo ima Kamil Stoch, spoznal jo je v Planici
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382