Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Šport

Tako gluh in slep navijač v živo spremlja nogometne tekme

A.P.
10. 08. 2020 06.00
0

Jose Richard Gallego ni običajen nogometni navijač. Kolumbijec je namreč pri devetih letih zaradi bolezni izgubil vid in sluh, a s tem ni ugasnila njegova ljubezen do nogometa, ki jo 38-letnik s pomočjo prijatelja goji še naprej in tekme tudi danes pogosto spremlja v živo in pri tem na edinstven način občuti dogajanje na igrišču.

Čeprav je Jose Richard Gallego gluh in slep, s pomočjo prijatelja Cesarja Dazo, prav tako ljubitelja nogometa, s katerim je pred leti stkal močno prijateljstvo, lahko spremlja tekme. Kako, se sprašujete? Kjer je volja, tam je pot ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Par je iznašel prav poseben način spremljanja srečanja. Ne le, da se je Dazo naučil znakovnega jezika, skupaj sta iznašla edinstvene kretnje, pomagata pa si tudi z leseno igralno površino, ki predstavlja igrišče, da lahko Dazo nanjo preslikava dogajanje na zelenici in Gallego na ta način vodil skozi srečanje v resničnem času.

10 nogometnih pravil, za katere verjetno niste vedeli, da obstajajo
Preberi še
10 nogometnih pravil, za katere verjetno niste vedeli, da obstajajo
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gallego je sicer velik navijač kolumbijske reprezentance, njegovo srce pa bije srce za kolumbijski Millonarios F.C. in špansko Barcelono.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382