Moskisvet.com
Tadej Pogačar

Kolesarstvo

Tadej Pogačar: ''Nisem pop zvezdnik, ampak zgolj kolesar''

A.P.
31. 08. 2021 05.00
0

Tadej Pogačar kljub velikanskim uspehom v kolesarstvu, ko je praktično čez noč postal najboljši kolesar na svetu oz. se postavil ob bok Primožu Rogliču, ostaja trdno na tleh, hkrati pa sanja tudi o roza in rdeči majici.

Tadej Pogačar, ki je v vsega dveh letih postal zvezdnik svetovnega kova, si je po osvojeni rumeni majici na Touru in bronu na olimpijskih igrah v Tokiu vzel krajši tekmovalni premor, ''post'' pa prekinil z nedeljsko veliko nagrado Bretanje, ko je s 60. mestom dokazal, da je vendarle iz mesa in krvi – po tem, ko je bil kratek čas v begu, mu je zmanjkalo moči za boj za sam vrh. Naslednji veliki cilj prvega kolesarja na svetovni jakostni lestvici sta evropsko in svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu.

Tadej Pogačar kljub uspehom ostaja prizemljen.
Tadej Pogačar kljub uspehom ostaja prizemljen. FOTO: Profimedia
Toliko bo po novem zaslužil Pogačar, ki je postal najbolje plačani kolesar na svetu
Preberi še
Toliko bo po novem zaslužil Pogačar, ki je postal najbolje plačani kolesar na svetu

''En teden po olimpijskih igrah sem spet začel trenirati in užival v vožnji s kolesom v poletnih razmerah. Kopal sem se in užival v drobnih rečeh, zdaj pa zopet dirkam,'' je za Cyclingnews.com povedal 22-letni mladenič iz Klanca pri Komendi, ki je nedavno podaljšal sodelovanje z ekipo UAE Emirates in z novo pogodbo postal najbolje plačani kolesar na svetu.

Pogačar je nedavno drugič zapored dobil najprestižnejšo kolesarsko dirko na svetu.
Pogačar je nedavno drugič zapored dobil najprestižnejšo kolesarsko dirko na svetu. FOTO: Profimedia
Vroča madžarska odbojkarica, ki moškim meša glavo
Preberi še
Vroča madžarska odbojkarica, ki moškim meša glavo

Kljub slavi in statusu v kolesarski karavani, v kateri med kolesarji seje strah in trepet, ostaja otroško navdušen nad kolesarstvom in pravi, da so pred njim še številni izzivi. ''Še vedno je veliko dirk, na katerih bi rad dirkal,'' pravi Pogačar. ''Rad bi poskusil še kaj drugega, da vidim, česa vsega se sposoben. Seveda si želim dobiti tudi še kakšen Grand Tour, posebej Giro in Vuelto (na tej dirki je bil leta 2019 skupno že tretji, op. p.), ki mi še manjkata. Ne vem, kaj me čaka v prihodnosti. Grem iz dirke v dirko in pri tem uživam.''

Zanimiva dejstva o Vuelti, ki jih verjetno niste poznali
Preberi še
Zanimiva dejstva o Vuelti, ki jih verjetno niste poznali

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vedno se zdi umirjen in ostaja velika uganka za medije, saj kljub zvezdniškemu statusu skrbno skriva svojo zasebnost. Malce vpogleda v njegove navade zato običajno razkrijejo drugi. Njegov moštveni kolega David de la Cruz, ki je na Vuelti v vlogi kapetana, je med Dirko po Franciji razkril, da je Pogačar po zmagi v gorski etapi pojedel kar osem lončkov čokoladnega moussa. Pogačar trdi, da je Španec malce napihnil zgodbo in da jih verjetno ni bilo toliko.

Sprejem v Komendi, na katerega je Pogačar prišel s kolesom.
Sprejem v Komendi, na katerega je Pogačar prišel s kolesom. FOTO: Profimedia
Mateja Zver: "Moje sanje so, da z reprezentanco zaigramo na enem od velikih tekmovanj"
Preberi še
Mateja Zver: "Moje sanje so, da z reprezentanco zaigramo na enem od velikih tekmovanj"

''Nikoli se nisem imel za zvezdo. Ljudje me prepoznajo na ulici, a nisem pop zvezdnik. Sem zgolj kolesar,'' je skromen Pogačar, ki so mu domačini v Komendi pripravili sprejem, vreden slavja na Elizejskih poljanah. ''Počnem to, v čemer uživam, in živim svoje sanje – kolesarim in sem dober v tem. To je uresničitev mojih sanj. Moje dekle, družina in prijatelji so mi v veliko oporo. Skupaj se imamo lepo in to je vse, kar potrebujem.''

Tine Urnaut: Tekmovanje bo zelo zanimivo, nikogar pa se ne bojimo
Preberi še
Tine Urnaut: Tekmovanje bo zelo zanimivo, nikogar pa se ne bojimo

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382