Moskisvet.com
Rea Kolbl

Šport

Spoznajte atraktivno slovensko športnico, za katero niste še nikoli slišali

David Stropnik
01. 11. 2019 07.00
2

Rea Kolbl je ena najzanimivejših slovenskih športnic. Punca, ki združuje na videz nerazdružljive lastnosti: gracioznost in spretnost nekdanje gimnastičarke, surovo moč gorske tekačice, um naravoslovne znanstvenice in službo profesionalne športnice.

Rea Kolbl trenutno živi v Koloradu, te dni pa je ponovno obiskala rodno Slovenijo.
Rea Kolbl trenutno živi v Koloradu, te dni pa je ponovno obiskala rodno Slovenijo. FOTO: osebni arhiv

Osemindvajsetletna Ljubljančanka, ki trenutno živi v Koloradu, je nekdanja slovenska državna reprezentantka v gimnastiki, zadnja leta pa se kot profesionalna športnica loteva gorskih tekov, avanturističnih tekem in predvsem oviratlonov na najvišji ravni. Na Berkeleyju je doštudirala astrofiziko in magistrirala iz tehničnih znanosti na Stanfordu. Ker se nikoli ni zadovoljila z običajnimi in lahkimi stvarmi, jo je iskanje skrajnih meja pripeljalo tudi do skrajnih tekaških športov.

Plezanje, gorsko kolesarjenje, turno smučanje in gorništvo niso le njen vsakdan, njen hobi, ampak način življenja. Tek pa je kar služba, saj je profesionalna tekmovalka v seriji špartatlonov. Predlani je šokirala z zmago na eni najtežjih tekaških preizkušenj na svetu s pomenljivim imenom "world toughest Mudder", ki je pravzaprav 24-urna tekaška preizkušnja, začinjena s premagovanjem ovir. Med 1600 tekmovalci je bila v absolutni konkurenci moških tekmecev četrta in seveda z naskokom zmagala med ženskami. Več kot 144 kilometrov v enem dnevu na »mudderjih" ni uspelo premagati še nobeni ženski. Sama pa pravi, da je najbolj trpela na eni najtežjih športnih preizkušenj na svetu Eco challenge na otoku Fidži.

Do roba in čez: intervju z »ultra« tekačico Tino Robba
Preberi še
Do roba in čez: intervju z »ultra« tekačico Tino Robba

"Če pomislim na najtežje trenutke v športni karieri, ti segajo od popolne izčrpanosti po 12-urnem veslanju, začinjenim z 12-urnim tekom, po drugi strani pa res nore stvari, kot je plavalni del v vodi s štirimi stopinjami. Ljudje me sprašujejo, kako se mi uspe spopasti s tem, ampak pravzaprav ni tako težko – ne smeš se ustaviti. Težko ni na tekmi, težko je potem. Dokler zmorem, vem, da še nisem dosegla svoje meje in jo lahko še dvignem," z nasmehom pove Rea, ki se zadnja leta zelo uspešno dokazuje predvsem na oviratlonih serije Spartathlon v Združenih državah Amerike, spomladi pa bo nastopila tudi na premierni "špartanski" tekmi v Sloveniji, ki jo bo gostila Kranjska Gora.

Rea je zapisana športu in se z njim preživlja.
Rea je zapisana športu in se z njim preživlja. FOTO: osebni arhiv
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376